Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Hrabrost i ludost - Povratak u Mostar

Hrabrost i ludost - Povratak u Mostar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Enisa Bukvić


ISBN:

978-9926-483-39-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B0751

Broj strana:

180

Težina:

321 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon trideset godina života u Italiji, autorica ove neobične knjige odlučila se vratiti u domovinu Bosnu i Hercegovinu, s velikim entuzijazmom, uvjerena da će joj bogato profesionalno i radno iskustvo biti dovoljno da promijeni nešto u svojoj zemlji, bez obzira što je od kraja rata prošlo četvrt stoljeća, i što se još uvijek, ova zemlja bori kako da pronađe pristojan put prema političkom i ekonomskom razvoju, ali prije svega onom u međuljudskom odnosu interkulturalnog i međureligijskog karaktera. Očekivanja se nisu ostvarila. Enisa nije još uspjela baš nešto promijeniti; naišla je na zid, na razočarenja, ali nije odustala i ne odustaje. Nastavlja ići dalje, uvjerena da sve to, ipak, može i drugačije i mnogo bolje.

Ono što možda najviše fascinira čitaoca ove iskrene ispovijesti, jeste njena sposobnost da se osjeća bilo gdje kod kuće, u Rimu, kao u Mostaru. Ili možda u trenucima tuge i klonuća da se nigdje ne osjeća da je kod kuće.

Enisa ne govori samo o svom povratku, putovanju kojem kao da nikad nema kraja. Njena priča ide još mnogo dalje i dublje. Autorica se svlači pred čitateljima. Ragolićuje intimne činjenice svog života, bez ustezanja i srama, ne skrivajući ništa, iskreno i direktno, kako je navikla u svemu što radi. Upravo zbog toga nakon čitanja, ostaje u zraku pitanje: Je li Enisina priča samo njena lična ispovijest ili je to univerzalna priča, koja se tiče ili može ticati svih nas?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon trideset godina života u Italiji, autorica ove neobične knjige odlučila se vratiti u domovinu Bosnu i Hercegovinu, s velikim entuzijazmom, uvjerena da će joj bogato profesionalno i radno iskustvo biti dovoljno da promijeni nešto u svojoj zemlji, bez obzira što je od kraja rata prošlo četvrt stoljeća, i što se još uvijek, ova zemlja bori kako da pronađe pristojan put prema političkom i ekonomskom razvoju, ali prije svega onom u međuljudskom odnosu interkulturalnog i međureligijskog karaktera. Očekivanja se nisu ostvarila. Enisa nije još uspjela baš nešto promijeniti; naišla je na zid, na razočarenja, ali nije odustala i ne odustaje. Nastavlja ići dalje, uvjerena da sve to, ipak, može i drugačije i mnogo bolje. Ono što možda najviše fascinira čitaoca ove iskrene ispovijesti, jeste njena sposobnost da se osjeća bilo gdje kod kuće, u Rimu, kao u Mostaru. Ili možda u trenucima tuge i klonuća da se nigdje ne osjeća da je kod kuće. Enisa ne govori samo o svom povratku, putovanju kojem kao da nikad nema kraja. Njena priča ide još mnogo dalje i dublje. Autorica se svlači pred čitateljima. Ragolićuje intimne činjenice svog života, bez ustezanja i srama, ne skrivajući ništa, iskreno i direktno, kako je navikla u svemu što radi. Upravo zbog toga nakon čitanja, ostaje u zraku pitanje: Je li Enisina priča samo njena lična ispovijest ili je to univerzalna priča, koja se tiče ili može ticati svih nas?

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter