Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Gazi Husrefbeg - Njegov život i njegovo doba

Gazi Husrefbeg - Njegov život i njegovo doba

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-18-1115-

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5984

Broj strana:

212

Težina:

381 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ćiro Truhelka, arheolog, etnograf, antropolog i istraživač, utemeljitelj, prvi kustos i direktor Zemaljskog muzeja u Sarajevu, prije više od jednog stoljeća objavio je monografiju o najvažnijem vladaru osmanlijske Bosne - gaziji i dobrotvoru Husref-begu.

Želeći ovo, spisateljski superiorno i dokumentaristički dragocjeno, štivo učiniti dostupnim današnjim čitaocima, odlučili smo ponovo ga objaviti u našoj ediciji Bosanski portreti, koju čine knjige o sasvim različitim osobama.

U njoj su, jedni uz druge, kraljevi i pjesnici, fudbaleri i slikari, ratnici i glumci, okrunjeni i prognani, slavljeni i prezreni. Nizom portreta pravimo pejzaž skicirajući zemlju njezinim detaljima - kulturom, tradicijom, vjerovanjima, prirodom, klimom…, ali i nadama, strahovima, željama i snovima.

Truhelkina monografija Gazi Husrefbeg, njegov život i njegovo doba jedna je od onih knjiga koje uvjerljivo i snažno iscrtavaju pravo lice Bosne.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ćiro Truhelka, arheolog, etnograf, antropolog i istraživač, utemeljitelj, prvi kustos i direktor Zemaljskog muzeja u Sarajevu, prije više od jednog stoljeća objavio je monografiju o najvažnijem vladaru osmanlijske Bosne - gaziji i dobrotvoru Husref-begu. Želeći ovo, spisateljski superiorno i dokumentaristički dragocjeno, štivo učiniti dostupnim današnjim čitaocima, odlučili smo ponovo ga objaviti u našoj ediciji Bosanski portreti, koju čine knjige o sasvim različitim osobama. U njoj su, jedni uz druge, kraljevi i pjesnici, fudbaleri i slikari, ratnici i glumci, okrunjeni i prognani, slavljeni i prezreni. Nizom portreta pravimo pejzaž skicirajući zemlju njezinim detaljima - kulturom, tradicijom, vjerovanjima, prirodom, klimom…, ali i nadama, strahovima, željama i snovima. Truhelkina monografija Gazi Husrefbeg, njegov život i njegovo doba jedna je od onih knjiga koje uvjerljivo i snažno iscrtavaju pravo lice Bosne.

Dodatne informacije

Izdavač Vrijeme Zenica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter