Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Dragulji i drangulije

Dragulji i drangulije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958262111

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B0074

Broj strana:

188

Težina:

367 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

- Hoćeš li mi završiti priču o draguljima i drangulijama?
- Naravno. Davno sam je pročitao pa pričanje možda nije sasvim vjerno izvornoj priči. Ovako: Jedan Englez je dugo živio u Kini. Bio je poštovalac i obožavalac antiknih umjetnina. U jednoj uglednoj trgovini je vidio neku figuricu iz dinastije Ming i ostao frapiran ljepotom. Poželio ju je imati više od bilo čega. Pitao je za cijenu. Bila je užasno velika, u svakom slučaju njemu nedostupna. Ipak je svako malo išao tamo i divio se figurici. Prošla je godina-dvije. Na nekoj plaži se utapao dječak i on ga je spasio. Ispostavilo se da je dječak bio sin vlasnika onog dućana pa mu je vlasnik baš od srca poklonio figuricu. Donio ju je kući i stavio na neko postolje, tačnije dranguliju, bezvrijednu, koju je kupio onako usput za sasvim sitne pare. Vratio se u Englesku. Nakon desetak godina je materijalno propao, gotovo da nije imao od čega živjeti. Najzad je prelomio, odnijet će i prodati onu figuricu, može za nju dobiti bar 100.000 funti. Nakon što ju je ekspert detaljno pregledao, kazao mu je da je to kopija, jako dobra, ali ipak samo kopija, i da za nju može dobiti jedva 50 funti. Totalno skršen, vraćao je figuricu u vrećicu. Prodavac je vidio da u vrećici ima još nešto pa ga upitao da mu to pokaže.
Odgovorio je: Samo neka drangulija na kojoj sam držao figuricu.
Dajte da pogledam.
Gledao je i gledao, proučavao pa najzad digao glavu.
Gospodine, ovo je original, također dinastija Ming. Za nju sam vam spreman odmah platiti 200.000 hiljada funti.
Shvatila sam poentu pa pošla popiti čašu vode jer su mi se usta i grlo osušili. Kad sam se vratila do kompjutera i pročitala - Odoh, drug. Volio bih te vidjeti...
- I ja bih tebe, drangulijo moja - napisala sam i nisam bila načisto jesu li suze krenule zbog tuge ili neke tihe radosti.

  • Izdanje: 7
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

- Hoćeš li mi završiti priču o draguljima i drangulijama? - Naravno. Davno sam je pročitao pa pričanje možda nije sasvim vjerno izvornoj priči. Ovako: Jedan Englez je dugo živio u Kini. Bio je poštovalac i obožavalac antiknih umjetnina. U jednoj uglednoj trgovini je vidio neku figuricu iz dinastije Ming i ostao frapiran ljepotom. Poželio ju je imati više od bilo čega. Pitao je za cijenu. Bila je užasno velika, u svakom slučaju njemu nedostupna. Ipak je svako malo išao tamo i divio se figurici. Prošla je godina-dvije. Na nekoj plaži se utapao dječak i on ga je spasio. Ispostavilo se da je dječak bio sin vlasnika onog dućana pa mu je vlasnik baš od srca poklonio figuricu. Donio ju je kući i stavio na neko postolje, tačnije dranguliju, bezvrijednu, koju je kupio onako usput za sasvim sitne pare. Vratio se u Englesku. Nakon desetak godina je materijalno propao, gotovo da nije imao od čega živjeti. Najzad je prelomio, odnijet će i prodati onu figuricu, može za nju dobiti bar 100.000 funti. Nakon što ju je ekspert detaljno pregledao, kazao mu je da je to kopija, jako dobra, ali ipak samo kopija, i da za nju može dobiti jedva 50 funti. Totalno skršen, vraćao je figuricu u vrećicu. Prodavac je vidio da u vrećici ima još nešto pa ga upitao da mu to pokaže. Odgovorio je: Samo neka drangulija na kojoj sam držao figuricu. Dajte da pogledam. Gledao je i gledao, proučavao pa najzad digao glavu. Gospodine, ovo je original, također dinastija Ming. Za nju sam vam spreman odmah platiti 200.000 hiljada funti. Shvatila sam poentu pa pošla popiti čašu vode jer su mi se usta i grlo osušili. Kad sam se vratila do kompjutera i pročitala - Odoh, drug. Volio bih te vidjeti... - I ja bih tebe, drangulijo moja - napisala sam i nisam bila načisto jesu li suze krenule zbog tuge ili neke tihe radosti.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Sarajevo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter