Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Subotnji zapisi

Subotnji zapisi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-630-11-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B0061

Broj strana:

355

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je knjiga zapisa za subotnje Oslobođenje, od srpnja 2000. do svibnja 2001. Stanje bosanskog društva, čije postojanje per se gradi, održava i mijenja predstavljanje sebe sebi, jeste, u tumačenju koje nude filozofija i politička znanost, velika ruševina uokvirena u mehanički poredak čija je svrha onemogućenje novih razornih potresa i širućih pošasti. Promjenu toga uvjetuju prihvaćanje i širenje pojedinačnih i skupnih odgovornosti prema zatvorenosti pojedinca.
Rusmir Mahmutćehajić je jedna od najuglednijih i najutjecajnijih ličnosti u polju političkih znanosti i političke filozofije, filozofije povijesti, osobito one koja je u bitnosti evropska i bosanska, u polju humanističkih, odnosno kulturno/duhovnih znanosti, o čemu svjedoče mnogobrojni eseji o literaturi, pjesništvu, slikarstvu, religiji, u polju znanosti religije.

  • Edicija: Buybook: eseji
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je knjiga zapisa za subotnje Oslobođenje, od srpnja 2000. do svibnja 2001. Stanje bosanskog društva, čije postojanje per se gradi, održava i mijenja predstavljanje sebe sebi, jeste, u tumačenju koje nude filozofija i politička znanost, velika ruševina uokvirena u mehanički poredak čija je svrha onemogućenje novih razornih potresa i širućih pošasti. Promjenu toga uvjetuju prihvaćanje i širenje pojedinačnih i skupnih odgovornosti prema zatvorenosti pojedinca. Rusmir Mahmutćehajić je jedna od najuglednijih i najutjecajnijih ličnosti u polju političkih znanosti i političke filozofije, filozofije povijesti, osobito one koja je u bitnosti evropska i bosanska, u polju humanističkih, odnosno kulturno/duhovnih znanosti, o čemu svjedoče mnogobrojni eseji o literaturi, pjesništvu, slikarstvu, religiji, u polju znanosti religije.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter