Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Moja Bosna i Hercegovina

Moja Bosna i Hercegovina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-27-364-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M6479

Broj strana:

462

Težina:

757 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Za dr. Mesuda Sabitovića, prema napisanom u predgovoru ove knjige negiranje bosanskog duha (što se i u današnje vrijeme nerijetko čini) jednako je negiranju države BiH. Kroz paradigmu dvostrukog putovanja Bosne u Evropu i Evrope u Bosnu on u knjizi tu ideju čitaocima približava od trenutka kada je bosanski duh prestao biti tabu tema i postao naša svakodnevica. Pri tom je uvjeren da će probuđeni duh sve više jačati ideju Bosne bez čega je teško ostvariti demokratsku, sekularnu državu Bosnu i Hercegovinu. Samo takva država može trasirati ravnopravnost svih građana i naroda, put jednakosti ljudskih sloboda, nacionalne ravnopravnosti i - što je u BiH postala dugogodišnja tradicija - jačati bratstvo Bosanaca i Hercegovaca.

Knjiga svjedoči i o tome da je Bosna širok okvir u kojem se mogu naći svi: lijevi i desni, vjernici i ateisti, agnostici, nacionalisti i Bosanci Evropljani. Bosna je istovremeno ulica ovijetljena bosanskim duhom u kojoj se šire horizonti progresa i time u nadolazećim vremenima sužava mogućnost skretanja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Za dr. Mesuda Sabitovića, prema napisanom u predgovoru ove knjige negiranje bosanskog duha (što se i u današnje vrijeme nerijetko čini) jednako je negiranju države BiH. Kroz paradigmu dvostrukog putovanja Bosne u Evropu i Evrope u Bosnu on u knjizi tu ideju čitaocima približava od trenutka kada je bosanski duh prestao biti tabu tema i postao naša svakodnevica. Pri tom je uvjeren da će probuđeni duh sve više jačati ideju Bosne bez čega je teško ostvariti demokratsku, sekularnu državu Bosnu i Hercegovinu. Samo takva država može trasirati ravnopravnost svih građana i naroda, put jednakosti ljudskih sloboda, nacionalne ravnopravnosti i - što je u BiH postala dugogodišnja tradicija - jačati bratstvo Bosanaca i Hercegovaca. Knjiga svjedoči i o tome da je Bosna širok okvir u kojem se mogu naći svi: lijevi i desni, vjernici i ateisti, agnostici, nacionalisti i Bosanci Evropljani. Bosna je istovremeno ulica ovijetljena bosanskim duhom u kojoj se šire horizonti progresa i time u nadolazećim vremenima sužava mogućnost skretanja.

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter