Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Beogradske priče

Beogradske priče

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01156-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0794

Broj strana:

216

Težina:

338 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mogli bismo čitajući Pavićeve Beogradske priče da šetamo ovim književnim gradom i upoznamo ga iznutra. Beograd je ljepši i važniji u Pavićevoj prozi nego u stvarnosti.

Pavić, Beograđanin i građanin svijeta, birao je dijelove grada koje voli i najbolje poznaje da se u njima, a nekada i zbog njih, odigravaju neobični događaji ili stiču saznanja kakvih na drugim mjestima nema i ne može da bude. Tako je grad postao više od mjesta događaja a Pavić pisac jednog grada u kojem živimo i kojeg nigde nema osim u njegovoj prozi.

Pavić je veliki pisac Beograda koji je ostavio trag u mnogim djelima srpske književnosti od Matavulja do Andrića, od Svetlane Velmar Janković do Davida Albaharija, od Pekića do Gorana Petrovića. U dugom nizu pisaca koji su oblikovali književni Beograd Pavić ima posebno, i kao i u svemu drugome, istaknuto mjesto.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mogli bismo čitajući Pavićeve Beogradske priče da šetamo ovim književnim gradom i upoznamo ga iznutra. Beograd je ljepši i važniji u Pavićevoj prozi nego u stvarnosti. Pavić, Beograđanin i građanin svijeta, birao je dijelove grada koje voli i najbolje poznaje da se u njima, a nekada i zbog njih, odigravaju neobični događaji ili stiču saznanja kakvih na drugim mjestima nema i ne može da bude. Tako je grad postao više od mjesta događaja a Pavić pisac jednog grada u kojem živimo i kojeg nigde nema osim u njegovoj prozi. Pavić je veliki pisac Beograda koji je ostavio trag u mnogim djelima srpske književnosti od Matavulja do Andrića, od Svetlane Velmar Janković do Davida Albaharija, od Pekića do Gorana Petrovića. U dugom nizu pisaca koji su oblikovali književni Beograd Pavić ima posebno, i kao i u svemu drugome, istaknuto mjesto.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter