Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Bella Toscana - Slatki život u Italiji

Bella Toscana - Slatki život u Italiji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Frances Mayes


ISBN:

975-953-220-614-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5607

Broj strana:

284

Težina:

267 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nekoć su bili stranieri, tuđinci, dovoljno ludi da si na vrat natovare kuću u kojoj nitko nije živio već trideset godina. No sad žive tamo.

I iako je uvriježeno mišljenje da vas, kad se doselite u neku zemlju, starosjedioci nikada ne prihvate, ono je potpuno pogrešno. Kao i uvjerenje da starosjedioci na doseljenike gledaju kao na zabavne stereotipe.

Jer, Cortona je za kalifornijsku spisateljicu i pjesnikinju Frances Mayes i njezina supruga Eda postala dom. Stekli su, kako ona sama kaže pleme” talijanskih prijatelja i svi su jednako posebni. Susjedi su im bliski poput rodbine. Udomaćeni su u širem, dubljem smislu nego što su ikada sanjali da će biti.

Obnova Bramasolea, stare kuće koju je prije deset godina Mayesova kupila u pitoresknoj Toskani, i o toj pustolovini napisala međunarodni bestseler Pod suncem Toskane (samo u Hrvatskoj prodan u više od 15.000 primjeraka), nije još potpuno završena.

Bella Toscana nastavak je priče o njezinu novom, idiličnom životu usred toskanskih brežuljaka začinjenom obilnim količinama mirisnih vin santa i očaravajućim mirisima proljetne zeleni, koji će čak i najzagriženije putnike iz fotelje potaknuti na razmišljanje o putovanju u najpoetičniju talijansku pokrajinu.

  • Originalni naziv: Belle Tuscany: The Sweet...
  • Prevodilac: Lara Holbling Matković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x185
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nekoć su bili stranieri, tuđinci, dovoljno ludi da si na vrat natovare kuću u kojoj nitko nije živio već trideset godina. No sad žive tamo. I iako je uvriježeno mišljenje da vas, kad se doselite u neku zemlju, starosjedioci nikada ne prihvate, ono je potpuno pogrešno. Kao i uvjerenje da starosjedioci na doseljenike gledaju kao na zabavne stereotipe. Jer, Cortona je za kalifornijsku spisateljicu i pjesnikinju Frances Mayes i njezina supruga Eda postala dom. Stekli su, kako ona sama kaže pleme” talijanskih prijatelja i svi su jednako posebni. Susjedi su im bliski poput rodbine. Udomaćeni su u širem, dubljem smislu nego što su ikada sanjali da će biti. Obnova Bramasolea, stare kuće koju je prije deset godina Mayesova kupila u pitoresknoj Toskani, i o toj pustolovini napisala međunarodni bestseler Pod suncem Toskane (samo u Hrvatskoj prodan u više od 15.000 primjeraka), nije još potpuno završena. Bella Toscana nastavak je priče o njezinu novom, idiličnom životu usred toskanskih brežuljaka začinjenom obilnim količinama mirisnih vin santa i očaravajućim mirisima proljetne zeleni, koji će čak i najzagriženije putnike iz fotelje potaknuti na razmišljanje o putovanju u najpoetičniju talijansku pokrajinu.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter