Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Bele noći

Bele noći

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6369-021-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M2782

Broj strana:

72

Težina:

356 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Radnja romana se dešava u Sankt Peterburgu, a njen glavni lik je dvadesetšestogodišnji mladić, siromašni državni činovnik, pravi zanesenjak. U prvom dijelu romana on je neimenovani lik koji noću luta ulicama grada. On uživa u noćnoj tišini i šetnjama pored keja sam sa svojim mislima i svojim izmišljenim svijetom. U tom izmišljenom svijetu on je heroj, istorijska ličnost, pjesnik, ljubavnik... Sve se mijenja kada jedne večeri spasi djevojku Nastjenjku od pijanog prolaznika. Ona ga vraća u realan život, upoznaje ga sa najlepšim ljudskim osjećanjima i probuđuje u njemu želju za pravim razgovorom, razgovorom sa prisutnom osobom, a ne razgovorom sa samim sobom.

Dostojevski u ovom romanu na veličanstven način veliča ljudsku dobrotu, nesebičnost, moralnu čistotu, jake i iskrene emocije.

  • Prevodilac: Nikola Ljuljka
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Radnja romana se dešava u Sankt Peterburgu, a njen glavni lik je dvadesetšestogodišnji mladić, siromašni državni činovnik, pravi zanesenjak. U prvom dijelu romana on je neimenovani lik koji noću luta ulicama grada. On uživa u noćnoj tišini i šetnjama pored keja sam sa svojim mislima i svojim izmišljenim svijetom. U tom izmišljenom svijetu on je heroj, istorijska ličnost, pjesnik, ljubavnik... Sve se mijenja kada jedne večeri spasi djevojku Nastjenjku od pijanog prolaznika. Ona ga vraća u realan život, upoznaje ga sa najlepšim ljudskim osjećanjima i probuđuje u njemu želju za pravim razgovorom, razgovorom sa prisutnom osobom, a ne razgovorom sa samim sobom. Dostojevski u ovom romanu na veličanstven način veliča ljudsku dobrotu, nesebičnost, moralnu čistotu, jake i iskrene emocije.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter