Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Bazenska biblioteka

Bazenska biblioteka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-298-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0213

Broj strana:

339

Težina:

441 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Napetost i energija Holingherstovog romana proističe iz njegovog dvoznačnog statusa - giba se, naime, između pastoralne romanse i profane ispovjesti, između emotivnog i uvjerljivog prikaza savremenih običaja i mračne melodrame… klasična engleska proza… svakako najbolja knjiga o gej životu iz pera engleskog pisca.
EDMUND VAJT, SUNDAY TIMES

Prvi veliki britanski roman koji gej život smješta na moderno mjesto i u moderan kontekst… Istorijski roman i istorijski debi.
GUARDIAN

Prvi roman Alana Holinghersta jeste tour de force: mračno erotsko djelo u čijem je središtu prijateljstvo između Vilijama Bekvita, mladog homoseksualnog aristokrate koji vodi povlašćen i promiskuitetan život, i vrijemešnog lorda Nantviča, koji traga za svojim biografom.

Predivno stapa standardne prozne konvencije u priču o modernim grijesima. O prljavštini pripovjeda s blistavom elegancijom, o problemima s britkom dovitljivošću, o istinama s ubjedljivom proznom ljepotom.
NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

  • Prevodilac: Goran Kapetanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Napetost i energija Holingherstovog romana proističe iz njegovog dvoznačnog statusa - giba se, naime, između pastoralne romanse i profane ispovjesti, između emotivnog i uvjerljivog prikaza savremenih običaja i mračne melodrame… klasična engleska proza… svakako najbolja knjiga o gej životu iz pera engleskog pisca. EDMUND VAJT, SUNDAY TIMES Prvi veliki britanski roman koji gej život smješta na moderno mjesto i u moderan kontekst… Istorijski roman i istorijski debi. GUARDIAN Prvi roman Alana Holinghersta jeste tour de force: mračno erotsko djelo u čijem je središtu prijateljstvo između Vilijama Bekvita, mladog homoseksualnog aristokrate koji vodi povlašćen i promiskuitetan život, i vrijemešnog lorda Nantviča, koji traga za svojim biografom. Predivno stapa standardne prozne konvencije u priču o modernim grijesima. O prljavštini pripovjeda s blistavom elegancijom, o problemima s britkom dovitljivošću, o istinama s ubjedljivom proznom ljepotom. NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter