Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Bangkoška tetovaža

Bangkoška tetovaža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: John Burdett


ISBN:

978-953-220-453-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6128

Broj strana:

291

Težina:

420 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Četvrt crvenih svjetiljki u Bangkoku, jedna od najzloglasnijih u svijetu, inspirirala je nastajanje nezaboravnih romana. Sada je pred vama jedan od najboljih napisanih uradaka o toj temi, briljantan ciničan triler o tajlandskom policajcu koji je čitatelje već oduševio u romanu Bangkok 8, prethodnici Bangkoške tetovaže. U osmom okrugu, središtu kriminalnog miljea grada Bangkoka, u hotelskoj sobi pronađeno je iznakaženo tijelo agenta CIA-e. Zvuči loše. No, postaje još gore za detektiva i predanoga budista Sonchaija Jitpleecheepa kada se krivac sam preda policiji. Zar je moguće da se radi o prijateljici noći iz Kluba staraca, bordela koji zajednički posjeduju upravo Sonchaijeva majka i njegov šef, pukovnik Vikorn?

Slučaj je kompliciraniji nego što se na prvi pogled čini, a stvari postaju smrtonosne. Sonchai je u pokušaju otkrivanja bizarne istine prisiljen bježati od plejade bangkoških dilera drogom, prostitutki, muslimanskih fundamentalista, korumpiranih policajaca, podmićenih vojnih generala, agenata CIA-e, ali i turbulencija vlastitog uzdrhtalog srca… Seks i nasilje, religija i politika, svijet nakon napada na Ameriku 11. rujna, umjetnost i trgovina, drevno društvo i suvremena tehnologija, halucinantna atmosfera, likovi koji će vas oboriti s nogu, neodoljiv spoj Istoka i Zapada – dopustite da vas preplave mirisi i okusi neodoljivog Bangkoka, grada u koji je lako ući, no kojeg nikako nećete moći ostaviti iza sebe.

  • Originalni naziv: BANGKOK TATTOO
  • Prevodilac: Valentina Herlah
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Četvrt crvenih svjetiljki u Bangkoku, jedna od najzloglasnijih u svijetu, inspirirala je nastajanje nezaboravnih romana. Sada je pred vama jedan od najboljih napisanih uradaka o toj temi, briljantan ciničan triler o tajlandskom policajcu koji je čitatelje već oduševio u romanu Bangkok 8, prethodnici Bangkoške tetovaže. U osmom okrugu, središtu kriminalnog miljea grada Bangkoka, u hotelskoj sobi pronađeno je iznakaženo tijelo agenta CIA-e. Zvuči loše. No, postaje još gore za detektiva i predanoga budista Sonchaija Jitpleecheepa kada se krivac sam preda policiji. Zar je moguće da se radi o prijateljici noći iz Kluba staraca, bordela koji zajednički posjeduju upravo Sonchaijeva majka i njegov šef, pukovnik Vikorn? Slučaj je kompliciraniji nego što se na prvi pogled čini, a stvari postaju smrtonosne. Sonchai je u pokušaju otkrivanja bizarne istine prisiljen bježati od plejade bangkoških dilera drogom, prostitutki, muslimanskih fundamentalista, korumpiranih policajaca, podmićenih vojnih generala, agenata CIA-e, ali i turbulencija vlastitog uzdrhtalog srca… Seks i nasilje, religija i politika, svijet nakon napada na Ameriku 11. rujna, umjetnost i trgovina, drevno društvo i suvremena tehnologija, halucinantna atmosfera, likovi koji će vas oboriti s nogu, neodoljiv spoj Istoka i Zapada – dopustite da vas preplave mirisi i okusi neodoljivog Bangkoka, grada u koji je lako ući, no kojeg nikako nećete moći ostaviti iza sebe.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter