Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Bambi

Bambi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Feliks Salten


ISBN:

3-936910-79-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K1680

Broj strana:

183

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ova uzbudljiva klasična priča o lanetu vodi nas u lisnatu zemlju i govori nam o odrastanju. Dugi put od mladunčeta do odraslog bića, krivudava cesta na kojoj se prepliću radosti i tuge, zamke i pouke, porivi i pozivi, čeka svako biće. U koga će izrasti veselo, šumsko lane? Kako će naučiti lekcije o prijateljstvu, tuzi, radosti i ponosu? O tome govori ova knjiga koja je u svijet odraslih otpremila brojne generacije...

Na veliko zadovoljstvo stanovnika sume, rođeno je lijepo i ljupko stvorenje - lane Bambi. Izazvalo je opće divljenje. Ali svi mladunci su ljupki, možda će neko reći. Možda... Ali pisac Feliks Salten je odlučio da to bude baš lane koje će se zvati Bambi i bio je u pravu. Pa ne može svako biti popularan!

Kada je nešto malo i ljupko, o njemu se obicno pišu slatke pričice i pjesmice, ali sa Bambijem je ispalo nekako drugačije. Bambi je vrlo ozbiljna knjiga namijenjena malim čitaocima i ona niti je slatka niti sladunjava. Ona je, jednostavno, ozbiljna kao i život sam, ona je - škola života. Bambijev je život doduše bio lijep, ali nipošto sladak. Pisac nam nije rekao, ali nam je, pričajući Bambijeve doživljaje, pokazao da život nije samo radost nego i tuga.

  • Prevodilac: Dragutin Perković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140X195
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova uzbudljiva klasična priča o lanetu vodi nas u lisnatu zemlju i govori nam o odrastanju. Dugi put od mladunčeta do odraslog bića, krivudava cesta na kojoj se prepliću radosti i tuge, zamke i pouke, porivi i pozivi, čeka svako biće. U koga će izrasti veselo, šumsko lane? Kako će naučiti lekcije o prijateljstvu, tuzi, radosti i ponosu? O tome govori ova knjiga koja je u svijet odraslih otpremila brojne generacije... Na veliko zadovoljstvo stanovnika sume, rođeno je lijepo i ljupko stvorenje - lane Bambi. Izazvalo je opće divljenje. Ali svi mladunci su ljupki, možda će neko reći. Možda... Ali pisac Feliks Salten je odlučio da to bude baš lane koje će se zvati Bambi i bio je u pravu. Pa ne može svako biti popularan! Kada je nešto malo i ljupko, o njemu se obicno pišu slatke pričice i pjesmice, ali sa Bambijem je ispalo nekako drugačije. Bambi je vrlo ozbiljna knjiga namijenjena malim čitaocima i ona niti je slatka niti sladunjava. Ona je, jednostavno, ozbiljna kao i život sam, ona je - škola života. Bambijev je život doduše bio lijep, ali nipošto sladak. Pisac nam nije rekao, ali nam je, pričajući Bambijeve doživljaje, pokazao da život nije samo radost nego i tuga.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter