Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Balada o Bohoreti

Balada o Bohoreti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gordana Kuić


ISBN:

978-86-7710-553-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5992

Broj strana:

414

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Gordane Kuić Balada o Bohoreti jeste jedna od uvjerljivijih priča o prolaznosti i o ljudskom udesu, ali i o ljubavi i o njenim vrstama. Ispričana kroz roman odrastanja, kao dnevnik jevrejske djevojčice Laure Levi, ova priča u dnevničko-epistolarnoj formi, cjelinom i punoćom percepcije djeteta i životnim entuzijazmom mlade osobe, oslikava zajednice sefardskih Jevreja s kraja XIX i početka XX vijeka u Istambulu i Sarajevu.

Kroz restauraciju jednog života, prateći njegovo bogatstvo nemanja, ali i intelektualni rast i razvoj prosvetiteljskog duha, autorka daje ženski portret intelektualca u mladosti sapetog mrežom patrijarhalnih porodičnih odnosa. Višeznačan i potresan, prožet kulturnom baštinom Sefarda, roman Balada o Bohoreti otkriva svome čitaocu egzistencijalne koordinate jednog već sasvim nestalog svijeta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Gordane Kuić Balada o Bohoreti jeste jedna od uvjerljivijih priča o prolaznosti i o ljudskom udesu, ali i o ljubavi i o njenim vrstama. Ispričana kroz roman odrastanja, kao dnevnik jevrejske djevojčice Laure Levi, ova priča u dnevničko-epistolarnoj formi, cjelinom i punoćom percepcije djeteta i životnim entuzijazmom mlade osobe, oslikava zajednice sefardskih Jevreja s kraja XIX i početka XX vijeka u Istambulu i Sarajevu. Kroz restauraciju jednog života, prateći njegovo bogatstvo nemanja, ali i intelektualni rast i razvoj prosvetiteljskog duha, autorka daje ženski portret intelektualca u mladosti sapetog mrežom patrijarhalnih porodičnih odnosa. Višeznačan i potresan, prožet kulturnom baštinom Sefarda, roman Balada o Bohoreti otkriva svome čitaocu egzistencijalne koordinate jednog već sasvim nestalog svijeta.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter