Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Autoportret i Ljetopis - dramska duologija

Autoportret i Ljetopis - dramska duologija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-27-516-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B3277

Broj strana:

113

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Precizno i vrlo ekonomično konstruisane, uz jedinstvo mjesta, vremena i radnje, malo likova i fokus na razvijanje njihovih odnosa i radnju koja proizlazi iz samoga dijaloga, ove drame se na prvi pogled mogu činiti i minimalističkima, ali su ispod te površine veoma bogate.

U centru AUTOPORTRETA je savremeni sarajevski likovni umjetnik, koji postavlja svoju prvu izložbu, dok u LJETOPISU pratimo mladog bibliofila, koji traga za raritetnim izdanjem Bašeskijinog Ljetopisa. Kroz dijalog sa likovima kustosa i bibliotekara, kao predstavnicima klasičnih institucija kulture, obje drame će otvoriti brojna pitanja kulturne sadašnjosti i prošlosti, te pozicije umjetnosti u savremenom trenutku.

Kao što i sama drama živi od dijaloga, tako se i Lagumdžija svojim dramama prije svega želi uključiti u dijalog povodom temeljnih pitanja odnosa našega društva prema kulturi uopće, te naglasiti one probleme koje on smatra posebno značajnima.
Fahrudin Kujundžić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Precizno i vrlo ekonomično konstruisane, uz jedinstvo mjesta, vremena i radnje, malo likova i fokus na razvijanje njihovih odnosa i radnju koja proizlazi iz samoga dijaloga, ove drame se na prvi pogled mogu činiti i minimalističkima, ali su ispod te površine veoma bogate. U centru AUTOPORTRETA je savremeni sarajevski likovni umjetnik, koji postavlja svoju prvu izložbu, dok u LJETOPISU pratimo mladog bibliofila, koji traga za raritetnim izdanjem Bašeskijinog Ljetopisa. Kroz dijalog sa likovima kustosa i bibliotekara, kao predstavnicima klasičnih institucija kulture, obje drame će otvoriti brojna pitanja kulturne sadašnjosti i prošlosti, te pozicije umjetnosti u savremenom trenutku. Kao što i sama drama živi od dijaloga, tako se i Lagumdžija svojim dramama prije svega želi uključiti u dijalog povodom temeljnih pitanja odnosa našega društva prema kulturi uopće, te naglasiti one probleme koje on smatra posebno značajnima. Fahrudin Kujundžić

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter