Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Autobiografija Džeka Trboseka

Autobiografija Džeka Trboseka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1065-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8510

Broj strana:

408

Težina:

548 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovi memoari otkriveni su tek nedavno i čini se da ih je dvadesetih godina prošlog vijeka napisao neko ko tvrdi da je upravo on - Džek Trbosek.

Ime autora ovih memoara je Džejms Vilobi Karnak i oni se završavaju neposredno pred njegovu smrt, obuhvatajući čitav njegov život, uključujući i nekoliko kratkih mjeseci 1888. godine kada je postao ubica koga će pokoljenja pamtiti kao zloglasnog Trboseka.

Cilj ove knjige je da nas nas upozna sa novim osumnjičenim za grozna ubistva počinjena 1888. u Vajtčepelu. Ona sadrži informacije koje, čini se, nisu mogle biti izvedene iz tadašnjih novinskih izvještaja ili bilo koje druge publikacije, a opisi Totenhema iz sedamdesetih godina devetnaestog vijeka, posjeta predstavama Džekil i Hajd i komplikovane geografije Vajtčepela iz 1888. dati su nevjerovatno precizno. Iznijet je i uvjerljiv motiv koji je Džejmsa natjerao da postane ubica Džek, kao i razlog za to da prestane da ubija. S obzirom na to da pisac poznaje detalje slučaja nepoznate javnosti tog doba, moglo bi se zaključiti kako to zaista jeste autobiografija Džeksa Trboseka.

Na kraju je na čitaocu da zaključi vjeruje li u to da je misterija konačno razrešena, ali čak i ako on ipak riješi da je ova pripovijest izmišljotina, posrijedi je ipak jedna od najranijih proznih obrada Trbosekovog slučaja.

  • Originalni naziv: James Carnac, The Autobiography...
  • Prevodilac: Goran Skrobonja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovi memoari otkriveni su tek nedavno i čini se da ih je dvadesetih godina prošlog vijeka napisao neko ko tvrdi da je upravo on - Džek Trbosek. Ime autora ovih memoara je Džejms Vilobi Karnak i oni se završavaju neposredno pred njegovu smrt, obuhvatajući čitav njegov život, uključujući i nekoliko kratkih mjeseci 1888. godine kada je postao ubica koga će pokoljenja pamtiti kao zloglasnog Trboseka. Cilj ove knjige je da nas nas upozna sa novim osumnjičenim za grozna ubistva počinjena 1888. u Vajtčepelu. Ona sadrži informacije koje, čini se, nisu mogle biti izvedene iz tadašnjih novinskih izvještaja ili bilo koje druge publikacije, a opisi Totenhema iz sedamdesetih godina devetnaestog vijeka, posjeta predstavama Džekil i Hajd i komplikovane geografije Vajtčepela iz 1888. dati su nevjerovatno precizno. Iznijet je i uvjerljiv motiv koji je Džejmsa natjerao da postane ubica Džek, kao i razlog za to da prestane da ubija. S obzirom na to da pisac poznaje detalje slučaja nepoznate javnosti tog doba, moglo bi se zaključiti kako to zaista jeste autobiografija Džeksa Trboseka. Na kraju je na čitaocu da zaključi vjeruje li u to da je misterija konačno razrešena, ali čak i ako on ipak riješi da je ova pripovijest izmišljotina, posrijedi je ipak jedna od najranijih proznih obrada Trbosekovog slučaja.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter