Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Atlas jezika

Atlas jezika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6926-19-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1008

Broj strana:

224

Težina:

1300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

64,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj Atlas jezika prvi je takav priručnik u hrvatskom jezikoslovlju; namijenjen je školovanim laicima, ali i stručnjacima i studentima različitih lingvističkih i filoloških područja.

Knjiga donosi obilje provjerenih podataka o velikom broju jezika, o njihovim strukturalnim osobitostima, podrijetlu i rasprostranjenosti; posebno poglavlje posvećeno je razvitku pismenih sustava na raznim jezicima.

Premda popularno i jasno pisana, sastavili su je vrhunski lingvisti, stručnjaci za genetsku, teritorijalnu i tipološku lingvistiku i poznavaoci jezičnih situacija i rasprostranjenosti jezika na svim kontinentima. Ova je knjiga sinteza rezultata do kojih je lingvistička znanost došla nakon nekoliko desetljeća istraživanja tijekom kojih se pozornost lingvista sve više okretala neobično velikom broju načina na koje se jezici svijeta međusobno razlikuju, te zamršenim problemima njihova podrijetla i širenja.

U ovoj knjizi čitalac ce pronaći provjerene podatke o rasprostranjenosti i osobitostima golemog broja jezika, pa i onih malih, kojima prijeti izumiranje.

224 ilustracije

  • Izdanje: 0
  • Godina: 0
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x300
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj Atlas jezika prvi je takav priručnik u hrvatskom jezikoslovlju; namijenjen je školovanim laicima, ali i stručnjacima i studentima različitih lingvističkih i filoloških područja. Knjiga donosi obilje provjerenih podataka o velikom broju jezika, o njihovim strukturalnim osobitostima, podrijetlu i rasprostranjenosti; posebno poglavlje posvećeno je razvitku pismenih sustava na raznim jezicima. Premda popularno i jasno pisana, sastavili su je vrhunski lingvisti, stručnjaci za genetsku, teritorijalnu i tipološku lingvistiku i poznavaoci jezičnih situacija i rasprostranjenosti jezika na svim kontinentima. Ova je knjiga sinteza rezultata do kojih je lingvistička znanost došla nakon nekoliko desetljeća istraživanja tijekom kojih se pozornost lingvista sve više okretala neobično velikom broju načina na koje se jezici svijeta međusobno razlikuju, te zamršenim problemima njihova podrijetla i širenja. U ovoj knjizi čitalac ce pronaći provjerene podatke o rasprostranjenosti i osobitostima golemog broja jezika, pa i onih malih, kojima prijeti izumiranje. 224 ilustracije

Dodatne informacije

Izdavač Stanek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter