Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Asasini

Asasini

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Bernard Lewis


ISBN:

978-9958-590-88-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4882

Broj strana:

170

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,20 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Islam, kao i kršćanstvo i judaizam, etička je religija i teror i ucjenjivanje nemaju mjesta u njegovim vjerovanjima ili zapovijedima. Čak i dok nalaze sveti rat kao vjersku dužnost, islamski zakon uspostavlja opširna pravila za vođenje rata, uključujući i takve stvari kao što su započinjanje i okončavanje neprijateljstva, odgovarajuće postupanje prema onima koji ne ratuju, te izbjegavanje određenih oružja koja ne biraju žrtvu. Ipak, tada kao i sada, među muslimanima kao i među drugima, bilo je skupina koje su ubijale u ime svoje religije, a studija o srednjovjekovnoj sekti asasina može stoga dobro poslužiti - doista ne kao vodič za glavne islamske stavove prema atentatu, već kao primjer kako se određene grupe radikalno i nasilno okreću ka temeljnom islamskom spajanju religije i politike, te pokušavaju to iskoristiti za postizanje svojih vlastitih ciljeva.

Priča o srednjovjekovnim asesinima, koji su se pojavili u Iranu i proširili sirijskim i libanskim planinama, može biti poučna. A od svih lekcija koje se od asasina mogu naučiti, najbitnija je možda ta da su oni konačno i potpuno propali.

B.L. Princeton, New Jersey, Juni 2002.

  • Originalni naziv: The Assassins
  • Prevodilac: Dženita Karić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Islam, kao i kršćanstvo i judaizam, etička je religija i teror i ucjenjivanje nemaju mjesta u njegovim vjerovanjima ili zapovijedima. Čak i dok nalaze sveti rat kao vjersku dužnost, islamski zakon uspostavlja opširna pravila za vođenje rata, uključujući i takve stvari kao što su započinjanje i okončavanje neprijateljstva, odgovarajuće postupanje prema onima koji ne ratuju, te izbjegavanje određenih oružja koja ne biraju žrtvu. Ipak, tada kao i sada, među muslimanima kao i među drugima, bilo je skupina koje su ubijale u ime svoje religije, a studija o srednjovjekovnoj sekti asasina može stoga dobro poslužiti - doista ne kao vodič za glavne islamske stavove prema atentatu, već kao primjer kako se određene grupe radikalno i nasilno okreću ka temeljnom islamskom spajanju religije i politike, te pokušavaju to iskoristiti za postizanje svojih vlastitih ciljeva. Priča o srednjovjekovnim asesinima, koji su se pojavili u Iranu i proširili sirijskim i libanskim planinama, može biti poučna. A od svih lekcija koje se od asasina mogu naučiti, najbitnija je možda ta da su oni konačno i potpuno propali. B.L. Princeton, New Jersey, Juni 2002.

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter