Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Artur - Kralj granice

Artur - Kralj granice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0667-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3078

Broj strana:

375

Težina:

483 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zapanjujući završetak trilogije započet knjigama Vidoviti kamen i Na razmeđu, odvodi mladog Artura de Kaldikota u Veneciju, gdje se na hiljade vitezova i pješadinaca okuplja radi Četvrtog krstaškog pohoda. Arturove oči uskoro se otvaraju i on shvata užase rata, a kada pogleda u vidoviti kamen, postaje mu jasno da su podvizi kralja Artura i njegovih vitezova nalik na pustolovine krstaša - koliko strašni, toliko i slavni.

Rat, ljubav, ubistvo, porodične razmirice, politika, sukob između hrišćanstva i islama: sve ovo čini uzbudljivu priču, koja nam predstavlja život u srednjem vijeku na zapanjujuće životan način, uz dodatak svakodnevnog humora i čarobnih arturijanskih legendi.

Bio sam opčinjen. Filip Pulman
Putovanje puno čudesa, putovanje u jedno drugo vrijeme, putovanje u poznatu priču, tako čudesno ispričanu da je možete okusiti i omirisati na svakoj stranici... Artur iz ove priče neprimjetno će vam se ugnijezditi u srcu. Kornelija Funke, autorka Gospodara lopova .
U isto vrijeme istorijski avanturistički roman i bezvremeno razmatranje o besmislu rata. Nikoleta Džons, Sunday Times
Vidoviti kamen dobitnik je Gardijanove nagrade za dječju prozu, nagrade Tir na n-Og i Smartis bronzane medalje, a za njim je uslijedio roman Na razmeđu. Trilogija je postala čuvena u čitavom svijetu i objavljena je u dvadeset pet zemalja.
Dobitnik Gardijanove nagrade za dječju književnost.

  • Originalni naziv: Arthur: KING OF THE MIDDLE...
  • Prevodilac: Nevena Andrić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zapanjujući završetak trilogije započet knjigama Vidoviti kamen i Na razmeđu, odvodi mladog Artura de Kaldikota u Veneciju, gdje se na hiljade vitezova i pješadinaca okuplja radi Četvrtog krstaškog pohoda. Arturove oči uskoro se otvaraju i on shvata užase rata, a kada pogleda u vidoviti kamen, postaje mu jasno da su podvizi kralja Artura i njegovih vitezova nalik na pustolovine krstaša - koliko strašni, toliko i slavni. Rat, ljubav, ubistvo, porodične razmirice, politika, sukob između hrišćanstva i islama: sve ovo čini uzbudljivu priču, koja nam predstavlja život u srednjem vijeku na zapanjujuće životan način, uz dodatak svakodnevnog humora i čarobnih arturijanskih legendi. Bio sam opčinjen. Filip Pulman Putovanje puno čudesa, putovanje u jedno drugo vrijeme, putovanje u poznatu priču, tako čudesno ispričanu da je možete okusiti i omirisati na svakoj stranici... Artur iz ove priče neprimjetno će vam se ugnijezditi u srcu. Kornelija Funke, autorka Gospodara lopova . U isto vrijeme istorijski avanturistički roman i bezvremeno razmatranje o besmislu rata. Nikoleta Džons, Sunday Times Vidoviti kamen dobitnik je Gardijanove nagrade za dječju prozu, nagrade Tir na n-Og i Smartis bronzane medalje, a za njim je uslijedio roman Na razmeđu. Trilogija je postala čuvena u čitavom svijetu i objavljena je u dvadeset pet zemalja. Dobitnik Gardijanove nagrade za dječju književnost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter