Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Aromaterapija

Aromaterapija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7348-042-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2591

Broj strana:

209

Težina:

270 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Aromaterapija je blisko srodna naročito onim područjima nekonvencionalne medicine u kojima su osnovni oblici djelovanja masaža, liječenje dodirom, akupresura i bioenergoterapija. Eterična ulja potpomažu djelovanje tih metoda obogaćujući fizičko, bioenergo terapeutsko djelovanje na čovjeka prirodnim svojstvima bilja. Aromaterapija je idealno čist, potpuno prirodan metod ublažavanja ili otklanjanja različitih tegoba. Svi se zahvati zasnivaju na uvođenju visokokvalitetnih, čistih biljnih eteričnih ulja u ljudski organizam, bez upotrebe hemijskih nosilaca ili dodataka i bez primjene uređaja stranih čovekovom telu. Pomoću aromaterapeutskih metoda eterična ulja veoma brzo prodiru u krvotok koji lekovite čestice raznosi po cijelom ogranizmu. To je od izuzetnog značaja, jer je najvažnija osobina aromaterapije, i eteričnih ulja koje se u toj metodi koriste, svestranost njihovog djelovanja. Nakon što dospiju u organizam, eterična ulja mu vraćaju harmoniju, povoljno deluju na strukture i organe čija su ravnoteža ili aktivnost poremećeni. Nema nijednog eteričnog ulja koje djeluje samo na jednu bolest ili na jedan tip tegoba. Opšte poznato lavandino ulje jedan je od najboljih antiseptika u aromaterapiji, ali uz to, ono ublažuje stanja depresije i umora, poboljšava raspoloženje, i pomaže kod glavobolje i migrene. Uzmimo još primjer ulja tamjana koje podiže krvni pritisak, ali istovremeno deluje umirujuće, i pomaže u slučaju kašlja i astme.

Aromaterapija je danas prije svega profilaktička metoda, način održavanja dobre fizičke i psihičke kondicije, način ublažavanja svakodnevnih tegoba i način uljepšavanja života.

  • Originalni naziv: Aromatherapy
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 4
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Aromaterapija je blisko srodna naročito onim područjima nekonvencionalne medicine u kojima su osnovni oblici djelovanja masaža, liječenje dodirom, akupresura i bioenergoterapija. Eterična ulja potpomažu djelovanje tih metoda obogaćujući fizičko, bioenergo terapeutsko djelovanje na čovjeka prirodnim svojstvima bilja. Aromaterapija je idealno čist, potpuno prirodan metod ublažavanja ili otklanjanja različitih tegoba. Svi se zahvati zasnivaju na uvođenju visokokvalitetnih, čistih biljnih eteričnih ulja u ljudski organizam, bez upotrebe hemijskih nosilaca ili dodataka i bez primjene uređaja stranih čovekovom telu. Pomoću aromaterapeutskih metoda eterična ulja veoma brzo prodiru u krvotok koji lekovite čestice raznosi po cijelom ogranizmu. To je od izuzetnog značaja, jer je najvažnija osobina aromaterapije, i eteričnih ulja koje se u toj metodi koriste, svestranost njihovog djelovanja. Nakon što dospiju u organizam, eterična ulja mu vraćaju harmoniju, povoljno deluju na strukture i organe čija su ravnoteža ili aktivnost poremećeni. Nema nijednog eteričnog ulja koje djeluje samo na jednu bolest ili na jedan tip tegoba. Opšte poznato lavandino ulje jedan je od najboljih antiseptika u aromaterapiji, ali uz to, ono ublažuje stanja depresije i umora, poboljšava raspoloženje, i pomaže kod glavobolje i migrene. Uzmimo još primjer ulja tamjana koje podiže krvni pritisak, ali istovremeno deluje umirujuće, i pomaže u slučaju kašlja i astme. Aromaterapija je danas prije svega profilaktička metoda, način održavanja dobre fizičke i psihičke kondicije, način ublažavanja svakodnevnih tegoba i način uljepšavanja života.

Dodatne informacije

Izdavač Esotheria
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter