Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Arhitektura od praistorije do postmodernizma

Arhitektura od praistorije do postmodernizma

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0481-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1635

Broj strana:

626

Težina:

1232 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

125,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autori, Marvin Traktenberg i Izabel Hajman, suštinski se bave trima pitanjima u vezi sa arhitekturom: formom, funkcijom i ljepotom. Smatrajući da arhitekture nema bez ova tri elementa, oni metodološki sagledavaju njen razvoj.

Posmatrajući arhitekturu kao niz dinamičkih inovacija, profesori Traktenberg i Hajman na lucidan način objašnjavaju dramatične promjene forme, materijala i tehnologije, koje su definisale naše okruženje od preistorije do danas.

Novo u ovom izdanju, jedanaesto poglavlje, pokriva suštinski uzbudljiv arhitektonski period od oko 1980. do 2000. godine. O ovom periodu sada je pisano daleko razumljivije nego u bilo kojoj sličnoj knjizi. Ubjedljivo je pisano o zapanjujuće raznolikim i briljantnim građevinama i tehnologijama vodećih arhitekata, kao što su: Frenk Geri, Danijel Libeskind, Norman Foster, Zaha Hadid, Renco Pjano, Rem Kolhas, Gas Aulenti, Tadao Ando, Rafael Moneo i drugi. Ovaj zasljepljujući talas nove arhitekture, koji kombinuje provokativnu teoriju, praksu razbijanja tradicije, i zapanjujuću ljepotu, zaključuje autorovu apsorbujuću, perceptivnu i koherentnu priču.

Sve građevine u knjizi su izuzetno dobro ilustrovane, veliki dio je u boji, često sa kombinacijom višedjelnih izgleda i planova. Vodič prilikom čitanja arhitektonskih planova, proširene i ažurirane literature, kao i detaljan indeks, stvaraju integralni dio ove jedinstvene, prosvjetljujuće i razumljive knjige.

Knjiga sadrži 1039 ilustracija, uključujući 91 sliku u punom koloru, format je A4, tvrd povez.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x297
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autori, Marvin Traktenberg i Izabel Hajman, suštinski se bave trima pitanjima u vezi sa arhitekturom: formom, funkcijom i ljepotom. Smatrajući da arhitekture nema bez ova tri elementa, oni metodološki sagledavaju njen razvoj. Posmatrajući arhitekturu kao niz dinamičkih inovacija, profesori Traktenberg i Hajman na lucidan način objašnjavaju dramatične promjene forme, materijala i tehnologije, koje su definisale naše okruženje od preistorije do danas. Novo u ovom izdanju, jedanaesto poglavlje, pokriva suštinski uzbudljiv arhitektonski period od oko 1980. do 2000. godine. O ovom periodu sada je pisano daleko razumljivije nego u bilo kojoj sličnoj knjizi. Ubjedljivo je pisano o zapanjujuće raznolikim i briljantnim građevinama i tehnologijama vodećih arhitekata, kao što su: Frenk Geri, Danijel Libeskind, Norman Foster, Zaha Hadid, Renco Pjano, Rem Kolhas, Gas Aulenti, Tadao Ando, Rafael Moneo i drugi. Ovaj zasljepljujući talas nove arhitekture, koji kombinuje provokativnu teoriju, praksu razbijanja tradicije, i zapanjujuću ljepotu, zaključuje autorovu apsorbujuću, perceptivnu i koherentnu priču. Sve građevine u knjizi su izuzetno dobro ilustrovane, veliki dio je u boji, često sa kombinacijom višedjelnih izgleda i planova. Vodič prilikom čitanja arhitektonskih planova, proširene i ažurirane literature, kao i detaljan indeks, stvaraju integralni dio ove jedinstvene, prosvjetljujuće i razumljive knjige. Knjiga sadrži 1039 ilustracija, uključujući 91 sliku u punom koloru, format je A4, tvrd povez.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter