Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Arabistika u Prilozima za orijentalnu filologiju

Arabistika u Prilozima za orijentalnu filologiju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mehmed Kico


ISBN:

D2244

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2244

Broj strana:

152

Težina:

209 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sada kad na Fakultetu islamskih nauka, u svojstvu mentora ili člana komisija, imam priliku sudjelovati u praćenju izrade i odbrani magistarskih radova, uvjeravam se daje opravdano pristupiti štampanju ovoga magistarskog rada, odbranjenog na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u martu 1980. godine, pred komisijom koju su sačinjavali: prof. dr. Marija Đukanović (predsjednik), prof. dr. Ljubinka Rajković (mentor i član) i doc. dr. Rade Božović (član).

Pošto je izrada od mene zahtijevala da nazivno i tematski definišem oblast iz predmeta rada, da iz ukupne građe 25 godišta tematski veoma bogatih Priloga za orijentalnu filologiju, izdvojim, po različitostima razvrstam ili po srodnostima grupišem identifikovane priloge (ukupno 192 naslova), te da ih kritički prikažem u svjetlu općih historijskih i kulturoloških zbivanja, slobodan sam ukazati na činjenicu da se zanatan broj magistarskih radova, koji se pripremaju ili se očekuje da će biti pripremani na Fakultetu islamskih nauka i drugdje, u svome praktičnom realizovanju mogu podudarati s metodologijom koju sam ja primijenio u svom radu.

Nadam se da će ovaj rad, kao odgovarajući uzorak, odštampan moći korisno služiti kandidatima koji će u predmetu magistarskog rada imati tematsku ili autorsku zaokruženost priloga iz pretpostavljenog zbira godišta raznih bosanskohercegovačkih i drugih publikacija, na čijim stranicama su obrađivana pitanja iz islamskih nauka i bošnjačke kulturne baštine.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sada kad na Fakultetu islamskih nauka, u svojstvu mentora ili člana komisija, imam priliku sudjelovati u praćenju izrade i odbrani magistarskih radova, uvjeravam se daje opravdano pristupiti štampanju ovoga magistarskog rada, odbranjenog na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u martu 1980. godine, pred komisijom koju su sačinjavali: prof. dr. Marija Đukanović (predsjednik), prof. dr. Ljubinka Rajković (mentor i član) i doc. dr. Rade Božović (član). Pošto je izrada od mene zahtijevala da nazivno i tematski definišem oblast iz predmeta rada, da iz ukupne građe 25 godišta tematski veoma bogatih Priloga za orijentalnu filologiju, izdvojim, po različitostima razvrstam ili po srodnostima grupišem identifikovane priloge (ukupno 192 naslova), te da ih kritički prikažem u svjetlu općih historijskih i kulturoloških zbivanja, slobodan sam ukazati na činjenicu da se zanatan broj magistarskih radova, koji se pripremaju ili se očekuje da će biti pripremani na Fakultetu islamskih nauka i drugdje, u svome praktičnom realizovanju mogu podudarati s metodologijom koju sam ja primijenio u svom radu. Nadam se da će ovaj rad, kao odgovarajući uzorak, odštampan moći korisno služiti kandidatima koji će u predmetu magistarskog rada imati tematsku ili autorsku zaokruženost priloga iz pretpostavljenog zbira godišta raznih bosanskohercegovačkih i drugih publikacija, na čijim stranicama su obrađivana pitanja iz islamskih nauka i bošnjačke kulturne baštine.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter