Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Apsolutno istinit dnevnik indijanca na određeno vrijeme

Apsolutno istinit dnevnik indijanca na određeno vrijeme

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-137-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5212

Broj strana:

206

Težina:

468 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

36,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bistri četrnaestogodišnjak Arnold Spirit, Junior, odrastao je u rezervatu Spokane Indijanaca. Život u rezervatu sam po sebi nije pretjerano bajan, a da bi stvari bile gore, Junior je redovita meta nasilnih vršnjaka.

On je umjetnička duša i obožava crtati, a život će mu se stubokom promijeniti kad se iz svoje škole, na poticaj tamošnjeg srednjoškolskog nastavnika, prebaci u školu izvan rezervata, koju pohađaju isključivo (dobrostojeći) bijelci i u kojoj je jedini Američki Indijanac do tad bio školska maskota. Iako očekuje kako će mu se život nakon toga pretvoriti u katastrofu, na vlastito će se iznenađenje sprijateljiti sa svima, kako sa štreberima tako i s popularnim učenicima te početi trenirati bejzbol. Kad se, međutim, sa svojim nekadašnjim kolegama susretne na sudu, Junior će se morati pozabaviti pitanjima o tome što tvori nečiju zajednicu, identitet i, naposljetku, narod.

U svom djelomice autobiografskom djelu Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme, svome prvome romanu za mlade čitatelje, Sherman Alexie, američki autor (dobitnik prestižne PEN/Faulkner nagrade za djelo War Stories) i sam baš poput Juniora rođen u rezervatu Spokane Indijanaca u državi Washington, ponovno će se pozabaviti jednom od svojih omiljenih tema: rasizmom, siromaštvom i indijanskom tradicijom. Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme osvojio je mnoge nagrade, između ostalih i prestižni američki National Book Award, a svi su ga ugledni svjetski časopisi uvrstili među najbolje knjige objavljene 2007. godine.

  • Originalni naziv: The Absoulutely True...
  • Prevodilac: Ivan Zorić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Bistri četrnaestogodišnjak Arnold Spirit, Junior, odrastao je u rezervatu Spokane Indijanaca. Život u rezervatu sam po sebi nije pretjerano bajan, a da bi stvari bile gore, Junior je redovita meta nasilnih vršnjaka. On je umjetnička duša i obožava crtati, a život će mu se stubokom promijeniti kad se iz svoje škole, na poticaj tamošnjeg srednjoškolskog nastavnika, prebaci u školu izvan rezervata, koju pohađaju isključivo (dobrostojeći) bijelci i u kojoj je jedini Američki Indijanac do tad bio školska maskota. Iako očekuje kako će mu se život nakon toga pretvoriti u katastrofu, na vlastito će se iznenađenje sprijateljiti sa svima, kako sa štreberima tako i s popularnim učenicima te početi trenirati bejzbol. Kad se, međutim, sa svojim nekadašnjim kolegama susretne na sudu, Junior će se morati pozabaviti pitanjima o tome što tvori nečiju zajednicu, identitet i, naposljetku, narod. U svom djelomice autobiografskom djelu Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme, svome prvome romanu za mlade čitatelje, Sherman Alexie, američki autor (dobitnik prestižne PEN/Faulkner nagrade za djelo War Stories) i sam baš poput Juniora rođen u rezervatu Spokane Indijanaca u državi Washington, ponovno će se pozabaviti jednom od svojih omiljenih tema: rasizmom, siromaštvom i indijanskom tradicijom. Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme osvojio je mnoge nagrade, između ostalih i prestižni američki National Book Award, a svi su ga ugledni svjetski časopisi uvrstili među najbolje knjige objavljene 2007. godine.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter