Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Apsint

Apsint

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-3693-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5149

Broj strana:

208

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Najuži izbor za Ninovu nagradu 2006.

Roman-vremeplov kroz XX vek i čitavu srednju Evropu, Apsint je priča o dvojici Mihajla Alića, potpuno različitih karaktera. Dele jedino nesrećnu sudbinu i neumereno uživanje u zelenkastom likeru od anisa i gorkog pelina – apsintu.

Prvi Mihajlo je Beograđanin, student medicine u Beču, gde je prinudno mobilisan u Veliki rat. Pri napadu austrougarske vojske na Srbiju, zarobljen je i odveden u Irig, odakle će neslavno pobeći. Ovom Mihajlu se nakon kapitulacije austrougarske monarhije gubi svaki trag.

Drugi Mihajlo Alić rodom je iz Iriga, srpski vojnik dobrovoljac i ugledni hirurg u Pančevu, gde je nakon rata uhapšen i optužen je da je radio kao tajni cenzor za grupu Kundschafter sa zadatkom falsifikovanja ukradenih pisama srpskih vojnika i ratnih zarobljenika. Falsifikovanim sadržajem adresat bi, naime, bio naveden da otkrije obaveštajne podatke, a na osnovu kojih se zaključivalo o položajima srpske vojske. Ovaj ugledni lekar je uveren da je do optužbe za izdaju došlo zbog zamene identiteta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najuži izbor za Ninovu nagradu 2006. Roman-vremeplov kroz XX vek i čitavu srednju Evropu, Apsint je priča o dvojici Mihajla Alića, potpuno različitih karaktera. Dele jedino nesrećnu sudbinu i neumereno uživanje u zelenkastom likeru od anisa i gorkog pelina – apsintu. Prvi Mihajlo je Beograđanin, student medicine u Beču, gde je prinudno mobilisan u Veliki rat. Pri napadu austrougarske vojske na Srbiju, zarobljen je i odveden u Irig, odakle će neslavno pobeći. Ovom Mihajlu se nakon kapitulacije austrougarske monarhije gubi svaki trag. Drugi Mihajlo Alić rodom je iz Iriga, srpski vojnik dobrovoljac i ugledni hirurg u Pančevu, gde je nakon rata uhapšen i optužen je da je radio kao tajni cenzor za grupu Kundschafter sa zadatkom falsifikovanja ukradenih pisama srpskih vojnika i ratnih zarobljenika. Falsifikovanim sadržajem adresat bi, naime, bio naveden da otkrije obaveštajne podatke, a na osnovu kojih se zaključivalo o položajima srpske vojske. Ovaj ugledni lekar je uveren da je do optužbe za izdaju došlo zbog zamene identiteta.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter