Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Antologija turske priče

Antologija turske priče

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kerima Filan


ISBN:

9958-41-112-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0364

Broj strana:

192

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Antologija turske priče u izboru i prevodu Kerime Filan predstavlja zbirku od devet priča savremenih turskih pisaca. S novom generacijom pripovjedača turska priča je stekla onaj razvojni tok koji književna kritika naziva ”nova traženja”. Zajednička karakteristika tih priča je da svojom strukturom pripadaju modernim književnim tokovima. Pisci savremene turske priče zabavljeni su pitanjem ”kako pripovjedati”.

Koliko je za njih važno ono što se pripovjeda, toliko predano preispituju i
način pripovijedanja. Ovaj izbor nije zamišljen kao sveobuhvatni pregled moderne turske priče nego kao jedan korak bliže tom žanru. Priče zastupljene u ovoj knjizi izdvojile su se po tome što svaka od njih nudi nešto što je tipično za turski način života, a bar na prvi pogled, različito je jedno od drugog. Ovo je samo jedno od mogućih čitanja priča koje vas može uputiti u nove tokove turske književnosti.

  • Edicija: Džepna knjiga
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 128x198
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Antologija turske priče u izboru i prevodu Kerime Filan predstavlja zbirku od devet priča savremenih turskih pisaca. S novom generacijom pripovjedača turska priča je stekla onaj razvojni tok koji književna kritika naziva ”nova traženja”. Zajednička karakteristika tih priča je da svojom strukturom pripadaju modernim književnim tokovima. Pisci savremene turske priče zabavljeni su pitanjem ”kako pripovjedati”. Koliko je za njih važno ono što se pripovjeda, toliko predano preispituju i način pripovijedanja. Ovaj izbor nije zamišljen kao sveobuhvatni pregled moderne turske priče nego kao jedan korak bliže tom žanru. Priče zastupljene u ovoj knjizi izdvojile su se po tome što svaka od njih nudi nešto što je tipično za turski način života, a bar na prvi pogled, različito je jedno od drugog. Ovo je samo jedno od mogućih čitanja priča koje vas može uputiti u nove tokove turske književnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter