Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Anikina vremena

Anikina vremena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ivo Andrić


ISBN:

978-86-6369-257-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9348

Broj strana:

78

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Andrićeva duža pripovetka - Anikina vremena (1931) - ispripovedana je iz pozicije sveznajućeg pripovedača. Počinje pričom o tragičnom kraju dobrunskog popa Vujadina Porubovića, ženomrsca i voajera, i gašenju njegove loze. Toj porodici je pripadao i prota Melentije koji je živeo u doba Anikinih vremena, kada se pronevaljalila jedna žena vlahinja. Anika je bila kći pekara Marinka Krnojelca i tuđinke kako su kasabalije nazivale njegovu ženu dovedenu iz mesta gde je ležao robiju. Kao tuđinku meštani su doživljavali i Aniku, prerano izraslu devojčicu. Kako često biva sa

Andrićevim ženskim likovima, umesto nenaočite devojčice, jednog jutra u crkvi se pojavila vitka, beloputa devojka krupnih očiju, u koju se zagledao jedan od viđenijih momaka. Međutim, naklonost između lepotice i momka obeleženog tragičnim ljubavnim iskustvom, naglo se prekida. Narednih godina mladić je bežao od Anikinog muklog, teškog glasa, belog lica bez osmeha, a devojka se objavila i otvorila kuću muškarcima. Priča o Aniki je istovremeno priča o postojanju ali i prolaznosti zla.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Andrićeva duža pripovetka - Anikina vremena (1931) - ispripovedana je iz pozicije sveznajućeg pripovedača. Počinje pričom o tragičnom kraju dobrunskog popa Vujadina Porubovića, ženomrsca i voajera, i gašenju njegove loze. Toj porodici je pripadao i prota Melentije koji je živeo u doba Anikinih vremena, kada se pronevaljalila jedna žena vlahinja. Anika je bila kći pekara Marinka Krnojelca i tuđinke kako su kasabalije nazivale njegovu ženu dovedenu iz mesta gde je ležao robiju. Kao tuđinku meštani su doživljavali i Aniku, prerano izraslu devojčicu. Kako često biva sa Andrićevim ženskim likovima, umesto nenaočite devojčice, jednog jutra u crkvi se pojavila vitka, beloputa devojka krupnih očiju, u koju se zagledao jedan od viđenijih momaka. Međutim, naklonost između lepotice i momka obeleženog tragičnim ljubavnim iskustvom, naglo se prekida. Narednih godina mladić je bežao od Anikinog muklog, teškog glasa, belog lica bez osmeha, a devojka se objavila i otvorila kuću muškarcima. Priča o Aniki je istovremeno priča o postojanju ali i prolaznosti zla.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter