Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Android : Izrada aplikacija pomoću paketa Android SDK

Android : Izrada aplikacija pomoću paketa Android SDK

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: James Steele


ISBN:

978-86-7555-367-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K6658

Broj strana:

344

Težina:

570 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Želite da započnete izradu aplikacija za Android - najuzbudljivije i najpopularnije mobilne platforme na svijetu? Već pišete aplikacije za Android i želite da saznate više o tome? U ovoj knjizi naći ćete stručne savjete i programski kod koji vam trebaju!

Knjiga opisuje najnoviji i najpopularniji razvojni paket Android SDK, i važan je izvor informacija za autore aplikacija za sve vrste Android uređaja - od telefona do tabličnih računara.

Isprobani, modularni recepti vode vas od samih osnova, preko upotrebe naprednih servisa koji zavise od geografskog položaja, do tehnika zaštite aplikacija i optimizovanja njihovih performansi. Naučićete da pišete aplikacije od samog početka, obezbijedite njihovu interoperabilnost, izaberete najbolja rješenja za česte vrste problema i izbjegnete zamke pri projektovanju. U knjizi su obrađene sljedeće teme:

- Višenitni rad, servisi, prijemnici i druge pozadinske operacije
- Pružanje raznih informacija korisniku
- Izrada korisničkog interfejsa i upotreba prikaza
- Obrada događaja čiji je izvor korisnik, kao što su dodiri i pokreti
- Snimanje i reprodukovanje audio i video zapisa
- Upotreba API funkcija za pristupanje hardverskim komponentama na Android uređajima
- Komuniciranje s drugim mobilnim uređajima preko SMS poruka, pretraživanja veba i društvenih mreža
- Efikasno skladištenje podataka pomoću baze SQLite i njenih zamena
- Učitavanje GPS podataka o geografskom položaju
- Upotreba servisa koji zavise od geografskog položaja kao što je Google Maps API
- Izrada bržih aplikacija pomoću sopstvenog koda
- Izrada rezervne kopije podataka na sistemu i njihovo obnavljanje pomoću klase BackupManager
- Testiranje aplikacija i otklanjanje grešaka tokom razvojnog ciklusa

Potražite u knjizi provjerena i stručna rješenja, kao i programski kod koji ćete primijeniti u praksi. To je sve što vam treba da biste započeli bilo kakav Android projekat i pravili korisne aplikacije koje su bogate raznim mogućnostima i dobro se prodaju!

  • Originalni naziv: Android Developers Cookbook:...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Želite da započnete izradu aplikacija za Android - najuzbudljivije i najpopularnije mobilne platforme na svijetu? Već pišete aplikacije za Android i želite da saznate više o tome? U ovoj knjizi naći ćete stručne savjete i programski kod koji vam trebaju! Knjiga opisuje najnoviji i najpopularniji razvojni paket Android SDK, i važan je izvor informacija za autore aplikacija za sve vrste Android uređaja - od telefona do tabličnih računara. Isprobani, modularni recepti vode vas od samih osnova, preko upotrebe naprednih servisa koji zavise od geografskog položaja, do tehnika zaštite aplikacija i optimizovanja njihovih performansi. Naučićete da pišete aplikacije od samog početka, obezbijedite njihovu interoperabilnost, izaberete najbolja rješenja za česte vrste problema i izbjegnete zamke pri projektovanju. U knjizi su obrađene sljedeće teme: - Višenitni rad, servisi, prijemnici i druge pozadinske operacije - Pružanje raznih informacija korisniku - Izrada korisničkog interfejsa i upotreba prikaza - Obrada događaja čiji je izvor korisnik, kao što su dodiri i pokreti - Snimanje i reprodukovanje audio i video zapisa - Upotreba API funkcija za pristupanje hardverskim komponentama na Android uređajima - Komuniciranje s drugim mobilnim uređajima preko SMS poruka, pretraživanja veba i društvenih mreža - Efikasno skladištenje podataka pomoću baze SQLite i njenih zamena - Učitavanje GPS podataka o geografskom položaju - Upotreba servisa koji zavise od geografskog položaja kao što je Google Maps API - Izrada bržih aplikacija pomoću sopstvenog koda - Izrada rezervne kopije podataka na sistemu i njihovo obnavljanje pomoću klase BackupManager - Testiranje aplikacija i otklanjanje grešaka tokom razvojnog ciklusa Potražite u knjizi provjerena i stručna rješenja, kao i programski kod koji ćete primijeniti u praksi. To je sve što vam treba da biste započeli bilo kakav Android projekat i pravili korisne aplikacije koje su bogate raznim mogućnostima i dobro se prodaju!

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter