Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ana vizantijska

Ana vizantijska

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7710-398-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3255

Broj strana:

432

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

I prije nego što je progovorila, već je bilo onih koji su tražili njenu ruku... Agnesa Francuska, posljednja kćerka kralja Luja VII još kao djevojčica poslata je na vizantijski dvor da bude žena Aleksija II. Njena graciozna i elegantna pojava postala je važno sredstvo političkih želja, zbog budućih važnih međunarodnih dinastičkih manevara.

Tako je došlo i do promjene njenog imena, po običajima tadašnjeg vremena: Agnesa Francuska postala je Ana Vizantijska.
U Carigradu, jedinoj hrišćanskoj metropoli na Mediteranu, Ana je iskusila jedinstvene, očaravajuće ali i bolne događaje, koji nemaju pandana u čitavoj istoriji tog vremena.

Njeno sazrijevanje podudara se sa krizom carstva, i kada uz odlučujuću podršku Venecije francuski i flamanski vitezovi, sa kojima je bila u krvnom srodstvu, u Četvrtom krstaškom ratu zadaju fatalan udarac vizantijskoj moći, ona neočekivano pokazuje da je nepovratno Vizantijka, upravo u trenutku kada je najteže bilo biti Vizantinac.

Čaroban svijet na granici između Istoka i Zapada, i jedna veličanstvena, sasvim ženska priča... Sudar civilizacija: svjetlost i tama izgubljenog Carstva...

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

I prije nego što je progovorila, već je bilo onih koji su tražili njenu ruku... Agnesa Francuska, posljednja kćerka kralja Luja VII još kao djevojčica poslata je na vizantijski dvor da bude žena Aleksija II. Njena graciozna i elegantna pojava postala je važno sredstvo političkih želja, zbog budućih važnih međunarodnih dinastičkih manevara. Tako je došlo i do promjene njenog imena, po običajima tadašnjeg vremena: Agnesa Francuska postala je Ana Vizantijska. U Carigradu, jedinoj hrišćanskoj metropoli na Mediteranu, Ana je iskusila jedinstvene, očaravajuće ali i bolne događaje, koji nemaju pandana u čitavoj istoriji tog vremena. Njeno sazrijevanje podudara se sa krizom carstva, i kada uz odlučujuću podršku Venecije francuski i flamanski vitezovi, sa kojima je bila u krvnom srodstvu, u Četvrtom krstaškom ratu zadaju fatalan udarac vizantijskoj moći, ona neočekivano pokazuje da je nepovratno Vizantijka, upravo u trenutku kada je najteže bilo biti Vizantinac. Čaroban svijet na granici između Istoka i Zapada, i jedna veličanstvena, sasvim ženska priča... Sudar civilizacija: svjetlost i tama izgubljenog Carstva...

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter