Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Amor Porteno

Amor Porteno

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-5210-319-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1915

Broj strana:

198

Težina:

264 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kušala je strah, krivicu, grižnju savjesti, ljubomoru, strast, čežnju, nemoć, bijes i patnju, a kada je odlučila da zaroni i pošla kod njega spremna da potone, dogodila joj se spoznaja. Više nije bila posmatrač: postala je dio iskustva, učesnik iskušenja koje se naziva preljuba.. Nije bilo potrebno da se djelo ostvari. Bio je dovoljan njen pristanak. U tom pristanku da se prepusti i izgubi kontrolu, začeta je njena zrelost.

Mudrost i znanje nisu privilegija nevinih i čednih. Sazrijevamo tek kada smo kadri da budemo i spolja i unutra, a naša vrlina је prava samo ako nismo njeni robovi.

Nađa nije samo književni lik u kome oživljavaju piščeve ideje; ona je ogledalo života, svjedočanstvo o beskraju umjetničke inspiracije, emotivnim lavirintima, naporima da tamna strana ličnosti ostane skrivena, s jedne strane, i vjere u život i pravo na autentično izražavanje bića, s druge strane.

U pokušaju da poništimo suprotnosti u nama, poništavamo istinu o sebi. To bolno saznanje, kao svakodnevno iskušenje, nosi svaki od likova ovog romana.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kušala je strah, krivicu, grižnju savjesti, ljubomoru, strast, čežnju, nemoć, bijes i patnju, a kada je odlučila da zaroni i pošla kod njega spremna da potone, dogodila joj se spoznaja. Više nije bila posmatrač: postala je dio iskustva, učesnik iskušenja koje se naziva preljuba.. Nije bilo potrebno da se djelo ostvari. Bio je dovoljan njen pristanak. U tom pristanku da se prepusti i izgubi kontrolu, začeta je njena zrelost. Mudrost i znanje nisu privilegija nevinih i čednih. Sazrijevamo tek kada smo kadri da budemo i spolja i unutra, a naša vrlina је prava samo ako nismo njeni robovi. Nađa nije samo književni lik u kome oživljavaju piščeve ideje; ona je ogledalo života, svjedočanstvo o beskraju umjetničke inspiracije, emotivnim lavirintima, naporima da tamna strana ličnosti ostane skrivena, s jedne strane, i vjere u život i pravo na autentično izražavanje bića, s druge strane. U pokušaju da poništimo suprotnosti u nama, poništavamo istinu o sebi. To bolno saznanje, kao svakodnevno iskušenje, nosi svaki od likova ovog romana.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter