Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Amerikana

Amerikana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1638-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0924

Broj strana:

568

Težina:

708 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,20 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Od dobitnice nagrade Orindž i nagrade Nacionalnog udruženja književnih kritičara za najbolji roman.

Jedan od deset najboljih romana 2013. godine po New York Timesu.

Ifemelu i Obinze, tinejdžeri iz srednje škole u Lagosu, su zaljubljeni. Njihova Nigerija je pod režimom vojne diktature i svi koji to mogu napuštaju zemlju. Lijepa i samouverena Ifemelu odlazi u Ameriku na studije. Obinze - tihi, produhovljeni profesorski sin - nada se da će joj se pridružiti .

Godinama kasnije, nakon brojnih životnih poraza i trijumfa, raskinutih veza i prijateljstva, Ifemelu je postigla uspeh kao pisac uticajnog bloga o rasnim problemima u Americi.

Pošto posle jedanaestog septembra Amerika nije htela da primi Obinzea, on se bio upustio u opasan, ilegalan život u Londonu, da bi konačno stekao položaj bogatog čoveka u novoj, demokratskoj Nigeriji.

Međutim, kada se Ifemelu bude vratila u Nigeriju, ponovo će se rasplamsati strast između nje i Obinzea i zajednička ljubav prema domovini - što će ih dovesti do najtežih odluka u životu.

Smela, opčinjavajuća, istovremeno crnohumorna i nježna, Amerikana je raskošna priča koja se prostire na tri kontinenta i prati brojne likove u današnjem svijetu globalizacije. Ovo je do sada najsnažniji i najbolji roman Čimamande Ngozi Adiči.

Čimamanda Ngozi Adiči poseduje izuzetan dar da nas odvede na prethodno neistražene teritorije. Ona piše o onome o čemu drugi ćute. Po tome ni Amerikana nije izuzetak. Ovo nije samo obična priča koja se odvija na tri različita kontinenta, već i pronicljivo preispitivanje rase, identiteta i pripadnosti Afrikanaca i Amerikanaca globalnim predelima. Ako se Džojs branio ćutanjem, egzilom i domišljatošću, Adičijeva to čini instinktom, slutnjom, gubitkom i čežnjom. A dovoljno je hrabra da dopusti priči da se razvija posebnom, neposrednom jednostavnošću koja nikad ne gubi intelektualnu oštrinu. Kolum Meken, autor romana Igrač, Zoli i Vrti se, veliki svijete

  • Originalni naziv: Americanah
  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od dobitnice nagrade Orindž i nagrade Nacionalnog udruženja književnih kritičara za najbolji roman. Jedan od deset najboljih romana 2013. godine po New York Timesu. Ifemelu i Obinze, tinejdžeri iz srednje škole u Lagosu, su zaljubljeni. Njihova Nigerija je pod režimom vojne diktature i svi koji to mogu napuštaju zemlju. Lijepa i samouverena Ifemelu odlazi u Ameriku na studije. Obinze - tihi, produhovljeni profesorski sin - nada se da će joj se pridružiti . Godinama kasnije, nakon brojnih životnih poraza i trijumfa, raskinutih veza i prijateljstva, Ifemelu je postigla uspeh kao pisac uticajnog bloga o rasnim problemima u Americi. Pošto posle jedanaestog septembra Amerika nije htela da primi Obinzea, on se bio upustio u opasan, ilegalan život u Londonu, da bi konačno stekao položaj bogatog čoveka u novoj, demokratskoj Nigeriji. Međutim, kada se Ifemelu bude vratila u Nigeriju, ponovo će se rasplamsati strast između nje i Obinzea i zajednička ljubav prema domovini - što će ih dovesti do najtežih odluka u životu. Smela, opčinjavajuća, istovremeno crnohumorna i nježna, Amerikana je raskošna priča koja se prostire na tri kontinenta i prati brojne likove u današnjem svijetu globalizacije. Ovo je do sada najsnažniji i najbolji roman Čimamande Ngozi Adiči. Čimamanda Ngozi Adiči poseduje izuzetan dar da nas odvede na prethodno neistražene teritorije. Ona piše o onome o čemu drugi ćute. Po tome ni Amerikana nije izuzetak. Ovo nije samo obična priča koja se odvija na tri različita kontinenta, već i pronicljivo preispitivanje rase, identiteta i pripadnosti Afrikanaca i Amerikanaca globalnim predelima. Ako se Džojs branio ćutanjem, egzilom i domišljatošću, Adičijeva to čini instinktom, slutnjom, gubitkom i čežnjom. A dovoljno je hrabra da dopusti priči da se razvija posebnom, neposrednom jednostavnošću koja nikad ne gubi intelektualnu oštrinu. Kolum Meken, autor romana Igrač, Zoli i Vrti se, veliki svijete

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter