Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Američki derviš

Američki derviš

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ayad Akhtar


ISBN:

9788674701782

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2780

Broj strana:

283

Težina:

328 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ako volite Lovca na zmajeve ovo je prava knjiga za vas.

Hajat Šah je mladi Amerikanac. Njegov uobičajeni život - odlasci u školu, igranje bejzbola i video-igara - odlikuje se samo njegovim pakistanskim nasljeđem i čestim zatezanjem odnosa između njegovih roditelja, koji se svađaju zbog nečega što je on odveć mlad da shvati. A onda stiže Mina, i sve se mijenja.

Mina je najstarija drugarica Hajatove majke. Nezavisna je, lijepa i bistra, i iz Pakistana stiže na prag kod Šahovih kada se raspadne njen nesretni brak. Čak ni Hajatov sumnjičavi otac ne može da porekne da Mina u njihov dom unosi bodrost i sreću. Njena duboka duhovnost oživljava muslimansku vjeru porodice, što kod Hajata nailazi na odjek kao ništa dotada. Proučavajući Kuran pored Mine i uživajući u njenoj usrdnoj pažnji, on osjeća da ima jedan sasvim novi cilj i da je sve više zaljubljen u svoju učiteljicu.

Kada Mina upozna čovjeka s kojim počne da se viđa, Hajat se osjeća iznevjereno. Njegove rastuće strasti, i duhovne i ljubavne, primoravaju ga da preispita sve u šta je povjerovao kao u istinu. Upravo kada Mina pronađe sreću, Hajat je prinuđen da nešto učini – nešto što će imati razorne posljedice po sve koje on najviše voli.

Američki derviš je blistavo napisan, odmjeren i emotivno silovit pogled na uzajamno djelovanje vjere i savremenog života. I sam Aktar odrastao je na Srednjem zapadu Amerike, te posredstvom Hajata Šaha čitaocima slikovito prikazuje moćne sile koje utiču na mladiće i djevojke koji odrastaju kao muslimani u Americi. Ovo je iskren roman o kojem će čitaoci razmišljati dugo nakon što okrenu posljednju stranicu.

  • Originalni naziv: American Dervish
  • Prevodilac: Danko Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Ako volite Lovca na zmajeve ovo je prava knjiga za vas. Hajat Šah je mladi Amerikanac. Njegov uobičajeni život - odlasci u školu, igranje bejzbola i video-igara - odlikuje se samo njegovim pakistanskim nasljeđem i čestim zatezanjem odnosa između njegovih roditelja, koji se svađaju zbog nečega što je on odveć mlad da shvati. A onda stiže Mina, i sve se mijenja. Mina je najstarija drugarica Hajatove majke. Nezavisna je, lijepa i bistra, i iz Pakistana stiže na prag kod Šahovih kada se raspadne njen nesretni brak. Čak ni Hajatov sumnjičavi otac ne može da porekne da Mina u njihov dom unosi bodrost i sreću. Njena duboka duhovnost oživljava muslimansku vjeru porodice, što kod Hajata nailazi na odjek kao ništa dotada. Proučavajući Kuran pored Mine i uživajući u njenoj usrdnoj pažnji, on osjeća da ima jedan sasvim novi cilj i da je sve više zaljubljen u svoju učiteljicu. Kada Mina upozna čovjeka s kojim počne da se viđa, Hajat se osjeća iznevjereno. Njegove rastuće strasti, i duhovne i ljubavne, primoravaju ga da preispita sve u šta je povjerovao kao u istinu. Upravo kada Mina pronađe sreću, Hajat je prinuđen da nešto učini – nešto što će imati razorne posljedice po sve koje on najviše voli. Američki derviš je blistavo napisan, odmjeren i emotivno silovit pogled na uzajamno djelovanje vjere i savremenog života. I sam Aktar odrastao je na Srednjem zapadu Amerike, te posredstvom Hajata Šaha čitaocima slikovito prikazuje moćne sile koje utiču na mladiće i djevojke koji odrastaju kao muslimani u Americi. Ovo je iskren roman o kojem će čitaoci razmišljati dugo nakon što okrenu posljednju stranicu.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter