Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.973

Facebook slicica

Katalog

Amanet mreža

Amanet mreža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-392-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6537

Broj strana:

211

Težina:

240 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Aras Bahto se rodio u Kovanju, selu podno Ravne Romanije. Po završetku školovanja radio je kao profesor književnosti u višegradskoj gimnaziji, sve do agresije na BiH, kada je sa porodicom izbjegao iz grada na Drini i našao utočište u Norveškoj.

Tu ga, već nakon dva-tri mjeseca boravka, ostavlja njegova višegrađanka, nesuđena Kosovka djevojka i odlazeći sa nekim bogatim norveškim Vikingom, zabranjuje mu viđati njihovo dvoje male djece, Neiru i Amara, a sve zbog njegova (navodnog) neuračunljiva ponašanja.

Slomljen raspadom domovine i porodice, Aras pada u ambis depresije. Preživljava radeći kao taksista, tragajući za voljom za životom i svojom djecom, putujući u Bosnu da sahrani ostatke svojih mrtvih, i pišući priče. Taksirajući, susreće Sofie Bakke, čuvenu profesoricu antropologije iz Bergena. Među njima dolazi do klasične muško-ženske avanture od koje on zapravo bježi jer su ga guje klale. Ali ona čita njegove priče i ne odustaje…

Kao senzibilna duša i poznavalac Bosne, Sofie suosjeća sa likovima iz njegovih priča. Nijedna fabula ne ostavlja je ravnodušnom. Ali nije baš sve kao u pričama.
Ili možda jeste…

U poplavi tekstova pisaca iz dijaspore, “Amanet mreža” izdvaja autora kao blistavog prozaistu najviših književno-estetskih dometa.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Aras Bahto se rodio u Kovanju, selu podno Ravne Romanije. Po završetku školovanja radio je kao profesor književnosti u višegradskoj gimnaziji, sve do agresije na BiH, kada je sa porodicom izbjegao iz grada na Drini i našao utočište u Norveškoj. Tu ga, već nakon dva-tri mjeseca boravka, ostavlja njegova višegrađanka, nesuđena Kosovka djevojka i odlazeći sa nekim bogatim norveškim Vikingom, zabranjuje mu viđati njihovo dvoje male djece, Neiru i Amara, a sve zbog njegova (navodnog) neuračunljiva ponašanja. Slomljen raspadom domovine i porodice, Aras pada u ambis depresije. Preživljava radeći kao taksista, tragajući za voljom za životom i svojom djecom, putujući u Bosnu da sahrani ostatke svojih mrtvih, i pišući priče. Taksirajući, susreće Sofie Bakke, čuvenu profesoricu antropologije iz Bergena. Među njima dolazi do klasične muško-ženske avanture od koje on zapravo bježi jer su ga guje klale. Ali ona čita njegove priče i ne odustaje… Kao senzibilna duša i poznavalac Bosne, Sofie suosjeća sa likovima iz njegovih priča. Nijedna fabula ne ostavlja je ravnodušnom. Ali nije baš sve kao u pričama. Ili možda jeste… U poplavi tekstova pisaca iz dijaspore, “Amanet mreža” izdvaja autora kao blistavog prozaistu najviših književno-estetskih dometa.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter