Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Tajne religije

Tajne religije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1511-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0436

Broj strana:

600

Težina:

520 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zvanične religije pokušale su da ih zaogrnu svojim dogmama... Ali one su ostale prepoznatljive i svoje.

Zašto je Bogorodica ujedno i kraljica zvijezda? Zašto se Hrist prikazuje sa oreolom? Na šta stvarno ukazuju zodijačke konstelacije? Za čim tragaju kabalisti, sufiji i hrišćanski mistici?

Pod plaštom hrišćanstva, judaizma, islama i brojnih narodnih običaja očuvala su se mnoga drevna znamenja i rituali. Jesu li oni samo zaostaci iščezlih kultova i arhaičnih religija koji vješto prerušeni nastavljaju da žive među nama?

Koliko su danas rasprostranjeni šamanizam, religije iz doba matrijarhata, učenja o astralnim svijetovima, gnosticizam, vjerski obredi plodnosti, crne mise...?

U ovoj upečatljivoj knjizi autor istražuje ove i mnoge druge nesvakidašnje pojave i slijedi njihove tragove do daleke prošlosti. On nam dočarava na koji način i u kojim razmerama elementi arhaičnih religija utiču na naše predstave o svijetu i određuju naše ponašanje a da toga često nismo ni svjesni.

Uzbudljiva, naučno utemeljena knjiga o praizvorima religija. Klaus-Ridiger Maj piše znalački i jasno i svojim sveobuhvatnim pristupom nam na razumljiv način približava ovu izuzetno važnu temu. Buchkultur

Uzbudljivo i čitko. Neue Ruhr Zeitung

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zvanične religije pokušale su da ih zaogrnu svojim dogmama... Ali one su ostale prepoznatljive i svoje. Zašto je Bogorodica ujedno i kraljica zvijezda? Zašto se Hrist prikazuje sa oreolom? Na šta stvarno ukazuju zodijačke konstelacije? Za čim tragaju kabalisti, sufiji i hrišćanski mistici? Pod plaštom hrišćanstva, judaizma, islama i brojnih narodnih običaja očuvala su se mnoga drevna znamenja i rituali. Jesu li oni samo zaostaci iščezlih kultova i arhaičnih religija koji vješto prerušeni nastavljaju da žive među nama? Koliko su danas rasprostranjeni šamanizam, religije iz doba matrijarhata, učenja o astralnim svijetovima, gnosticizam, vjerski obredi plodnosti, crne mise...? U ovoj upečatljivoj knjizi autor istražuje ove i mnoge druge nesvakidašnje pojave i slijedi njihove tragove do daleke prošlosti. On nam dočarava na koji način i u kojim razmerama elementi arhaičnih religija utiču na naše predstave o svijetu i određuju naše ponašanje a da toga često nismo ni svjesni. Uzbudljiva, naučno utemeljena knjiga o praizvorima religija. Klaus-Ridiger Maj piše znalački i jasno i svojim sveobuhvatnim pristupom nam na razumljiv način približava ovu izuzetno važnu temu. Buchkultur Uzbudljivo i čitko. Neue Ruhr Zeitung

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter