Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Seksualni simbolizam

Seksualni simbolizam

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7348-224-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1489

Broj strana:

131

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Seksualni simbolizam ili Rasprava o obožavanju Prijapa R. P. Najta predstavlja pionirsku studiju o simbolici seksualnosti i praksama obožavanja seksualnih organa. Najt, vrstan poznavalac antičke starine, erudita, političar, pisac, i sam kolekcionar drevnih umetnina, u svom radu daje briljantan prikaz istorije seksualnog simbolizma. Potkrepljena brojnim citatima iz različitih klasičnih duhovnih i literarnih dela i ilustracijama koje obiluju upečatljivim slikama i simbolima muških i ženskih organa kao i polnog sjedinjenja, ova rasprava je najbolja potvrda stava da su naši preci seksualnost smatrali čistom i božanskom.

Pisana stilom koji odiše ljupkošću i neposrednošću, jednako erotična kao i naučna, knjiga se izdvaja kao neprocenjiv dokument o božanskoj seksualnosti drevnih civilizacija.

Autor ovog jedinstvenog dela, poput Prometeja, iznevši baklju istine u tamu viktorijanskog doba, doživeo je svu žestinu ranjenog licemerja tadašnje inteligencije. Dragocenost knjige ogleda se i u tome što je, odmah nakon objavljivanja, davne 1786. godine, povučena iz prodaje i stavljena u red zabranjenih knjiga. Ponovo je izdata tek polovinom XX veka, gotovo dva veka posle. Sada se po prvi put pojavljuje na našem jeziku.

  • Originalni naziv: Sexual Symbolism
  • Prevodilac: Viktor Radun
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Seksualni simbolizam ili Rasprava o obožavanju Prijapa R. P. Najta predstavlja pionirsku studiju o simbolici seksualnosti i praksama obožavanja seksualnih organa. Najt, vrstan poznavalac antičke starine, erudita, političar, pisac, i sam kolekcionar drevnih umetnina, u svom radu daje briljantan prikaz istorije seksualnog simbolizma. Potkrepljena brojnim citatima iz različitih klasičnih duhovnih i literarnih dela i ilustracijama koje obiluju upečatljivim slikama i simbolima muških i ženskih organa kao i polnog sjedinjenja, ova rasprava je najbolja potvrda stava da su naši preci seksualnost smatrali čistom i božanskom. Pisana stilom koji odiše ljupkošću i neposrednošću, jednako erotična kao i naučna, knjiga se izdvaja kao neprocenjiv dokument o božanskoj seksualnosti drevnih civilizacija. Autor ovog jedinstvenog dela, poput Prometeja, iznevši baklju istine u tamu viktorijanskog doba, doživeo je svu žestinu ranjenog licemerja tadašnje inteligencije. Dragocenost knjige ogleda se i u tome što je, odmah nakon objavljivanja, davne 1786. godine, povučena iz prodaje i stavljena u red zabranjenih knjiga. Ponovo je izdata tek polovinom XX veka, gotovo dva veka posle. Sada se po prvi put pojavljuje na našem jeziku.

Dodatne informacije

Izdavač Esotheria
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter