Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Bitka za dušu: misterijske struje u Evropi i nove misterije

Bitka za dušu: misterijske struje u Evropi i nove misterije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-30-042-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4492

Broj strana:

256

Težina:

290 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kada je Bernard Lievegoed umro u decembru 1992, bio je upravo završio diktiranje svoje knjige Jelle van der Meulenu. Ovaj svoj rad smatrao je kao posljednji oproštaj, duhovni testament.

Jelle van der Meulen u Uvodu opisuje kako je knjiga nastala, otkrivajući detalje njihovih susreta:

Još mi je živa slika tog iscrpljenog ali ponositog lica, i njegove glave koja počiva na visoko uspravljenim jastucima, sa sijedom kosom koja mu prekriva sljepoočnice, pogled njegovih ozbiljnih očiju što sjaje iz očnih duplji... Govorio je polako, ponekad zašutivši za duže vrijeme, a onda - duboko zadubljen u samog sebe - njegov pogled bi me zaobišao, uperen u daljinu. Što je on tada vidio? Vjerujem da je gledao duhovno bojno polje na kojem će se, u bliskoj budućnosti, voditi golema duhovna bitka izmedju snage materijalizma i snage ezoternog hrišćanstva. To je ono o čemu ova knjiga govori: o stvarima koje dolaze.

Ljudski duh je neosvojiv, zato protivnicke snage napadaju direktno dusu. Ljudska dusa jeste ono bojno polje na kojem se vodi rat izmedju snaga dobra i snaga zla... ( Bernard Lievegoed )

  • Prevodilac: Slobodan Žalica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x195
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada je Bernard Lievegoed umro u decembru 1992, bio je upravo završio diktiranje svoje knjige Jelle van der Meulenu. Ovaj svoj rad smatrao je kao posljednji oproštaj, duhovni testament. Jelle van der Meulen u Uvodu opisuje kako je knjiga nastala, otkrivajući detalje njihovih susreta: Još mi je živa slika tog iscrpljenog ali ponositog lica, i njegove glave koja počiva na visoko uspravljenim jastucima, sa sijedom kosom koja mu prekriva sljepoočnice, pogled njegovih ozbiljnih očiju što sjaje iz očnih duplji... Govorio je polako, ponekad zašutivši za duže vrijeme, a onda - duboko zadubljen u samog sebe - njegov pogled bi me zaobišao, uperen u daljinu. Što je on tada vidio? Vjerujem da je gledao duhovno bojno polje na kojem će se, u bliskoj budućnosti, voditi golema duhovna bitka izmedju snage materijalizma i snage ezoternog hrišćanstva. To je ono o čemu ova knjiga govori: o stvarima koje dolaze. Ljudski duh je neosvojiv, zato protivnicke snage napadaju direktno dusu. Ljudska dusa jeste ono bojno polje na kojem se vodi rat izmedju snaga dobra i snaga zla... ( Bernard Lievegoed )

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter