Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Yoga na zapadu

Yoga na zapadu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-6875-26-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0606

Broj strana:

367

Težina:

520 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Yoga na Zapadu tematizira specifičnosti zapadnjačke recepcije yoge i intrigantne transformacije kroz koje je ona prošla u zapadnoj kulturi. Yoga je odigrala važnu ulogu povezivanja Istoka i Zapada, no njezina prava narav i svrha također se često gube u tim preplitanjima kultura pa autor daje i iscrpan pregled povijesti yoge u Indiji s naglaskom na njezinim glavnim tradicionalnim oblicima i ključnim momentima bitnima za njezino pravilno razumijevanje, prakticiranje i poučavanje.

Pri pokušaju određivanja suštine autentične yoge, oslanja se na bogatu ostavštinu čuvenog obnovitelja yoge u 20. stoljeću, prof. T. Krishnamacharye, na Zapadu sve poznatijeg kao oca moderne yoge. Ta moderna yoga, pravilno primijenjena, jedna je od najkreativnijih snaga transformacije i integracije rascjepkanog pojedinca koji u složenim procesima globalizacije traga za drugačijim načinom življenja prožetim dubokom osjećajnošću, duhovnošću i ljudskošću, odnosno takvim bivstvovanjem koje u poštivanju Života ostvaruje jedinstvo duše i tijela, čovjeka s čovjekom, muškarca i žene te očitovane Prirode i neočitovanog Iskona.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x215
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Yoga na Zapadu tematizira specifičnosti zapadnjačke recepcije yoge i intrigantne transformacije kroz koje je ona prošla u zapadnoj kulturi. Yoga je odigrala važnu ulogu povezivanja Istoka i Zapada, no njezina prava narav i svrha također se često gube u tim preplitanjima kultura pa autor daje i iscrpan pregled povijesti yoge u Indiji s naglaskom na njezinim glavnim tradicionalnim oblicima i ključnim momentima bitnima za njezino pravilno razumijevanje, prakticiranje i poučavanje. Pri pokušaju određivanja suštine autentične yoge, oslanja se na bogatu ostavštinu čuvenog obnovitelja yoge u 20. stoljeću, prof. T. Krishnamacharye, na Zapadu sve poznatijeg kao oca moderne yoge. Ta moderna yoga, pravilno primijenjena, jedna je od najkreativnijih snaga transformacije i integracije rascjepkanog pojedinca koji u složenim procesima globalizacije traga za drugačijim načinom življenja prožetim dubokom osjećajnošću, duhovnošću i ljudskošću, odnosno takvim bivstvovanjem koje u poštivanju Života ostvaruje jedinstvo duše i tijela, čovjeka s čovjekom, muškarca i žene te očitovane Prirode i neočitovanog Iskona.

Dodatne informacije

Izdavač MF naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter