Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Alpski ratnici

Alpski ratnici

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-860-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6147

Broj strana:

320

Težina:

660 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

33,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Napisana iz pera višestruko nagrađivane kanadske autorice, trenutačno jedne od najvećih poznavateljica povijesti svjetskog alpinizma Bernadette McDonald, knjiga Alpski ratnici prati uspon slovenskog alpinizma, a dijelom i hrvatskoga (predvođenog Stipom Božićem), od kraja Drugoga svjetskog rata do danas.

Ovo je knjiga o, u svijetu nepravedno prešućivanom, uspjehu slovenskog alpinizma, u kojem smo i mi Hrvati, ponajviše ja, imali udjela. Bernadette McDonald (…) u ovoj knjizi opisuje zlatno doba slovenskog i hrvatskog alpinizma. Piše o odlascima u gorske predjele Alpa, Patagonije, Stjenjaka, Hindukuša i Himalaje, što je za tadašnje penjače bio izraz želje za dokazivanjem i izlet s onu stranu željezne zavjese koja je tadašnju državu dijelila od ostatka svijeta. Ovo su priče o fantastičnim uspjesima u najvišim gorskim masivima na svijetu. Priča o usponima po na više od tisuću metara visokim, najstrmijim i najopasnijim liticama na svijetu do vrhova Makalua, Mt. Everesta, K2, Manaslua, Dhaulagirija... Priča je ovo o uspjesima, ali i tragedijama, jer penjanje po najvišim planinama svijeta, naročito ako je riječ o novim smjerovima, na samom je rubu života i smrti. Nažalost, pedeset posto penjača vrhunskih alpinista moje generacije poginulo je u planinama.
Iz predgovora Stipe Božića

  • Prevodilac: Stipe Božić, Stjepan Ravić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Napisana iz pera višestruko nagrađivane kanadske autorice, trenutačno jedne od najvećih poznavateljica povijesti svjetskog alpinizma Bernadette McDonald, knjiga Alpski ratnici prati uspon slovenskog alpinizma, a dijelom i hrvatskoga (predvođenog Stipom Božićem), od kraja Drugoga svjetskog rata do danas. Ovo je knjiga o, u svijetu nepravedno prešućivanom, uspjehu slovenskog alpinizma, u kojem smo i mi Hrvati, ponajviše ja, imali udjela. Bernadette McDonald (…) u ovoj knjizi opisuje zlatno doba slovenskog i hrvatskog alpinizma. Piše o odlascima u gorske predjele Alpa, Patagonije, Stjenjaka, Hindukuša i Himalaje, što je za tadašnje penjače bio izraz želje za dokazivanjem i izlet s onu stranu željezne zavjese koja je tadašnju državu dijelila od ostatka svijeta. Ovo su priče o fantastičnim uspjesima u najvišim gorskim masivima na svijetu. Priča o usponima po na više od tisuću metara visokim, najstrmijim i najopasnijim liticama na svijetu do vrhova Makalua, Mt. Everesta, K2, Manaslua, Dhaulagirija... Priča je ovo o uspjesima, ali i tragedijama, jer penjanje po najvišim planinama svijeta, naročito ako je riječ o novim smjerovima, na samom je rubu života i smrti. Nažalost, pedeset posto penjača vrhunskih alpinista moje generacije poginulo je u planinama. Iz predgovora Stipe Božića

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter