Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Adolescencija šansa romansa i psihopatologija

Adolescencija šansa romansa i psihopatologija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6457-242-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6101

Broj strana:

204

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Adolescencija je izuzetno značajan, često buran i hirovit razvojni period, koji mladima daje šansu da se iz deteta preobraze u zrelu i odgovornu odraslu osobu. Upravo zbog te nestabilnosti ovaj period nosi potencijalne rizike po mentalno zdravlje adolescenata.

Većina mladih relativno lako proživi ovu razvojnu fazu, uprkos svim dilemama, sumnjama, nemirima, radostima, tugovanjima, napetostima, nelagodnostima i nezadovoljstvima. Promenljivost emocija, psihičkih stanja i ponašanja sasvim je očekivana i uobičajena karakteristika adolescencije. Međutim, određeni – srećom, manji – broj adolescenata nosi se sa ozbiljnim problemima, koji zahtevaju ne samo pomoć okoline (porodice, prijatelja...) već i profesionalaca.

Knjiga Adolescencija je zbirka tekstova naših istaknutih stručnjaka za mentalno zdravlje adolescenata, koji su vrlo jasnim i pristupačnim jezikom opisali i pojasnili ponašanje i najčešće poremećaje sadašnje generacije mladih, kao i brojne načine kojima im se može pomoći. Njihovi radovi predstavljaju dragoceni vodič kako profesionalcima u daljem radu s mladima, tako i samim adolescentima u boljem razumevanju i prihvatanju sebe.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Adolescencija je izuzetno značajan, često buran i hirovit razvojni period, koji mladima daje šansu da se iz deteta preobraze u zrelu i odgovornu odraslu osobu. Upravo zbog te nestabilnosti ovaj period nosi potencijalne rizike po mentalno zdravlje adolescenata. Većina mladih relativno lako proživi ovu razvojnu fazu, uprkos svim dilemama, sumnjama, nemirima, radostima, tugovanjima, napetostima, nelagodnostima i nezadovoljstvima. Promenljivost emocija, psihičkih stanja i ponašanja sasvim je očekivana i uobičajena karakteristika adolescencije. Međutim, određeni – srećom, manji – broj adolescenata nosi se sa ozbiljnim problemima, koji zahtevaju ne samo pomoć okoline (porodice, prijatelja...) već i profesionalaca. Knjiga Adolescencija je zbirka tekstova naših istaknutih stručnjaka za mentalno zdravlje adolescenata, koji su vrlo jasnim i pristupačnim jezikom opisali i pojasnili ponašanje i najčešće poremećaje sadašnje generacije mladih, kao i brojne načine kojima im se može pomoći. Njihovi radovi predstavljaju dragoceni vodič kako profesionalcima u daljem radu s mladima, tako i samim adolescentima u boljem razumevanju i prihvatanju sebe.

Dodatne informacije

Izdavač Dereta
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter