Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Administriranje Linux sistema - kuvar

Administriranje Linux sistema - kuvar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Adam K. Dean


ISBN:

978-86-7310-539-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B0258

Broj strana:

826

Težina:

1000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

54,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Linux je jedan od najčešće upotrebljavanih operativnih sistema među administratorima sistema, a čak se i razvoj moderne aplikacije i servera u velikoj meri oslanja na Linux platformu.
Knjiga „Kuvar Linux administracije“ je vodič koji će vam pomoći da započnete svoje Linux „putovanje“. Pomoći će vam da razumete šta taj mali čudan server radi u uglu vaše kancelarije, šta obrađuje misteriozna virtuelna mašina koja se nalazi u Azureu, šta radi ona stvar koja liči na štampanu ploču ispod kancelarijskog TV-a i zašto brzo trepću LED lampice na njoj.
Ova knjiga će vam pomoći da započnete administraciju Linuxa, dajući vam znanje i alate koji su potrebni da rešite svakodnevne probleme, od Raspberry Pia do servera u Azureu, i obezbediće vam dobro razumevanje osnova za način funkcionisanja GNU/Linuxa.
Zahvaljujući ovoj knjizi, instaliraćete i konfigurićete sistem, a autor će vam predstaviti greške i anegdote iz njegovog ogromnog iskustva kao inženjera hardvera data centra, administratora sistema i DevOps konsultanta.
Do kraja knjige ćete steći praktično znanje o Linuxu, što će vam služiti kao osnova za učenje Linux administracije i pomoći će vam na vašem Linux „putovanju“.

  • Originalni naziv: Linux Administration...
  • Prevodilac: Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Linux je jedan od najčešće upotrebljavanih operativnih sistema među administratorima sistema, a čak se i razvoj moderne aplikacije i servera u velikoj meri oslanja na Linux platformu. Knjiga „Kuvar Linux administracije“ je vodič koji će vam pomoći da započnete svoje Linux „putovanje“. Pomoći će vam da razumete šta taj mali čudan server radi u uglu vaše kancelarije, šta obrađuje misteriozna virtuelna mašina koja se nalazi u Azureu, šta radi ona stvar koja liči na štampanu ploču ispod kancelarijskog TV-a i zašto brzo trepću LED lampice na njoj. Ova knjiga će vam pomoći da započnete administraciju Linuxa, dajući vam znanje i alate koji su potrebni da rešite svakodnevne probleme, od Raspberry Pia do servera u Azureu, i obezbediće vam dobro razumevanje osnova za način funkcionisanja GNU/Linuxa. Zahvaljujući ovoj knjizi, instaliraćete i konfigurićete sistem, a autor će vam predstaviti greške i anegdote iz njegovog ogromnog iskustva kao inženjera hardvera data centra, administratora sistema i DevOps konsultanta. Do kraja knjige ćete steći praktično znanje o Linuxu, što će vam služiti kao osnova za učenje Linux administracije i pomoći će vam na vašem Linux „putovanju“.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter