Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Stoner

Stoner

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: John Williams


ISBN:

978-86-447-0706-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M6898

Broj strana:

261

Težina:

305 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kada je 1965. objavljen, Stoner Johna Williamsa prošao je gotovo posve nezapaženo. Danas, pola stoljeća preporuka poslije, remek-djelo američkog romanopisca voljom se oduševljenih čitatelja pretvorilo u svjetsku književnu senzaciju. No u čemu je tajna zavodljivosti priče o tihom profesoru engleske književnosti, o njegovu malom životu na malome sveučilištu u Missouriju? Je li u njegovu nesretnom braku ili u njegovoj iz­van­bračnoj ljubavi? U njegovu odnosu s kćeri, ili u njegovoj strasti prema književnosti, zbog koje će kao mladić napustiti roditeljsku farmu, opčinjen čarolijom jednog Shakespeareova soneta? Tajna je, jednostavno, u Sto­neru. William Stoner nije junak na kakve smo navikli i koje je lako reklamirati. Nije najhrabriji, ni najbolji u svome poslu, nije najuspješniji, ni najsretniji, a opet – ljudski život teško da se može proživjeti hrabrije, punije, sretnije i bolje od onoga kako je živio Stoner. Stoner je iznimna knjiga o naizgled nimalo iznimnom čovjeku, u kojoj ćemo se, uz malo sreće, prepoznati.

Najveći američki roman za koji nikada niste čuli!
- The New Yorker

Stoner Johna Williamsa nešto je još rjeđe od velikog romana – to je savršen roman, ispričan tako dobro i napisan tako lijepo, toliko dirljiv da vam oduzima dah.
- The New York Times Book Review

Predivna, tužna, neizmjerno uvjerljiva priča o jednome ljudskom životu... Bestseler najplemenitije vrste – onaj koji su gotovo u potpunosti stvorile preporuke čitatelja.
— Ian McEwan

Čuo sam da Stonera nazivaju “knjigom za pisce”. Ne znam što bi takvo što moglo značiti. To je knjiga za sva­koga, demokratična u tome ka­ko vam slama srce.
- Colum McCann

To je jednostavno roman o tipu koji ode na fakultet i postane predavač. Ali ujedno i jedna od najnevjero­jatnijih knjiga na koje ćete ikada naići.
- Tom Hanks

  • Originalni naziv: Stoner
  • Prevodilac: Filip Subašić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada je 1965. objavljen, Stoner Johna Williamsa prošao je gotovo posve nezapaženo. Danas, pola stoljeća preporuka poslije, remek-djelo američkog romanopisca voljom se oduševljenih čitatelja pretvorilo u svjetsku književnu senzaciju. No u čemu je tajna zavodljivosti priče o tihom profesoru engleske književnosti, o njegovu malom životu na malome sveučilištu u Missouriju? Je li u njegovu nesretnom braku ili u njegovoj iz­van­bračnoj ljubavi? U njegovu odnosu s kćeri, ili u njegovoj strasti prema književnosti, zbog koje će kao mladić napustiti roditeljsku farmu, opčinjen čarolijom jednog Shakespeareova soneta? Tajna je, jednostavno, u Sto­neru. William Stoner nije junak na kakve smo navikli i koje je lako reklamirati. Nije najhrabriji, ni najbolji u svome poslu, nije najuspješniji, ni najsretniji, a opet – ljudski život teško da se može proživjeti hrabrije, punije, sretnije i bolje od onoga kako je živio Stoner. Stoner je iznimna knjiga o naizgled nimalo iznimnom čovjeku, u kojoj ćemo se, uz malo sreće, prepoznati. Najveći američki roman za koji nikada niste čuli! - The New Yorker Stoner Johna Williamsa nešto je još rjeđe od velikog romana – to je savršen roman, ispričan tako dobro i napisan tako lijepo, toliko dirljiv da vam oduzima dah. - The New York Times Book Review Predivna, tužna, neizmjerno uvjerljiva priča o jednome ljudskom životu... Bestseler najplemenitije vrste – onaj koji su gotovo u potpunosti stvorile preporuke čitatelja. — Ian McEwan Čuo sam da Stonera nazivaju “knjigom za pisce”. Ne znam što bi takvo što moglo značiti. To je knjiga za sva­koga, demokratična u tome ka­ko vam slama srce. - Colum McCann To je jednostavno roman o tipu koji ode na fakultet i postane predavač. Ali ujedno i jedna od najnevjero­jatnijih knjiga na koje ćete ikada naići. - Tom Hanks

Dodatne informacije

Izdavač Plato
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter