Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Snovi po meri

Snovi po meri

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2602-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6307

Broj strana:

380

Težina:

530 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman koji putuje u Barselonu dvadesetih godina XX vijeka i otkriva tajnu visoke mode u vodećoj kući Santa Eulaliji.

Izlet u grad čuda gde je sve moguće

Nurija Pradas majstorski gradi kaleidoskopski i napet roman pun nezaboravnih likova koji savršeno dočaravaju atmosferu kosmopolitskog grada. Roman je zasnovan na istinitoj priči o Santa Eulaliji, pioniru visoke mode u Španiji.


Preduzetnička vizija

Barselona, 1917. Osnivač trgovine Santa Eulalija Antoni Molins je umro. I dalje u žalosti, njegov najstariji sin Andreu primoran je da preuzme vodstvo. On ima jasnu viziju: da povede Santa Eulaliju u sam vrh svjetske visoke mode.


Strast za crtanjem i ljepotom

Feran Klos je mladić koji ima samo jednu strast: crtanje. On odlučno napušta medicinu kako bi postao umjetnik. U društvu umjetnika i boema u Parizu nalazi slobodu. Taj san će biti kratkotrajan – otac ga primorava da se vrati i prihvati posao dizajnera u Santa Eulaliji. Tamo će upoznati Andreua i njegovu sestru Roser.


Dvije žene i jedna ljubav

Laja Kalvet je kćerka krojačice u Santa Eulaliji. Ona je lijepa i posebna djevojka, i upravo se zaposlila u prodavnici. Postaje Roserina najbolja prijateljica sa kojom će dijeliti sve tajne. Njihov odnos će se zauvijek promijeniti kada Laja otkrije da vole istog muškarca.


Revija visoke mode

Tandem Andreu-Feran je savršen. Zajedno će pripremiti ono što će postati prva revija visoke mode u gradu. Ali ne može baš sve biti uspeh. Godine prolaze i politička situacija se mijenja, sve do trenutka kada se životi radnika i članova porodice Molins ne nađu pred neizbježnim ratom.

  • Originalni naziv: Sueños a medida
  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Edicija: Edicija Hispa
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130 x 200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Roman koji putuje u Barselonu dvadesetih godina XX vijeka i otkriva tajnu visoke mode u vodećoj kući Santa Eulaliji. Izlet u grad čuda gde je sve moguće Nurija Pradas majstorski gradi kaleidoskopski i napet roman pun nezaboravnih likova koji savršeno dočaravaju atmosferu kosmopolitskog grada. Roman je zasnovan na istinitoj priči o Santa Eulaliji, pioniru visoke mode u Španiji. Preduzetnička vizija Barselona, 1917. Osnivač trgovine Santa Eulalija Antoni Molins je umro. I dalje u žalosti, njegov najstariji sin Andreu primoran je da preuzme vodstvo. On ima jasnu viziju: da povede Santa Eulaliju u sam vrh svjetske visoke mode. Strast za crtanjem i ljepotom Feran Klos je mladić koji ima samo jednu strast: crtanje. On odlučno napušta medicinu kako bi postao umjetnik. U društvu umjetnika i boema u Parizu nalazi slobodu. Taj san će biti kratkotrajan – otac ga primorava da se vrati i prihvati posao dizajnera u Santa Eulaliji. Tamo će upoznati Andreua i njegovu sestru Roser. Dvije žene i jedna ljubav Laja Kalvet je kćerka krojačice u Santa Eulaliji. Ona je lijepa i posebna djevojka, i upravo se zaposlila u prodavnici. Postaje Roserina najbolja prijateljica sa kojom će dijeliti sve tajne. Njihov odnos će se zauvijek promijeniti kada Laja otkrije da vole istog muškarca. Revija visoke mode Tandem Andreu-Feran je savršen. Zajedno će pripremiti ono što će postati prva revija visoke mode u gradu. Ali ne može baš sve biti uspeh. Godine prolaze i politička situacija se mijenja, sve do trenutka kada se životi radnika i članova porodice Molins ne nađu pred neizbježnim ratom.

    Dodatne informacije

    Izdavač Laguna
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter