Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Medvjedića je strah ostati u vrtiću

Medvjedića je strah ostati u vrtiću

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-8008-20-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B1235

Broj strana:

22

Težina:

162 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Jedan se medvjedić jako volio igrati s drugim životinjicama i igračkama, ali kad je trebao krenuti u vrtić, odjednom se jako uplašio i stao plakati.
− Mama, ja ne bih išao u vrtić − stalno je ponavljao uplašeni medo. Mama i tata jako su se iznenadili, jer su mislili da će se medi sviđati mjesto gdje ima puno igračaka i druge djece. A i u vrtić se jednostavno moralo ići. Medo je u početku bio jako uplašen, no teta odgojiteljica mu je pomogla da se malo privikne, a mama i tata su obećali da će uskoro doći po njega. Tako je i bilo.

Osjećaj straha kod djece
Sva djeca doživljavaju strah te se to smatra normalnim dijelom djetetova razvoja. Bez obzira na to čine li se odrasloj osobi djetetovi strahovi realni ili ne, za dijete su oni realni i na odraslima je da pronađu način kako da se dijete ponovno osjeća sigurno i zaštićeno uz njih. Kako se djetetova mašta isprepliće s realnošću, osobito je važno da roditelj (i/ili druga odrasla osoba koja odgaja dijete) pomogne djetetu da se nosi sa strahom, da ga smiri, da mu pruži podršku uz pomoć fizičkoga kontakta i umirujućih riječi.

Adaptacija ili prilagodba na vrtić – strah od odvajanja od roditelja
Polazak u vrtić ili jaslice velika su promjena u djetetovu životu. Neka djeca priviknu se brzo i bez poteškoća, dok druga osjećaju veliki strah i tjeskobu. Kada pružaju otpor vrtiću, djeca zapravo nastoje izbjeći situaciju koju doživljavaju kao prijetnju svojoj sigurnosti. Ono čega se djeca plaše kad su odvojeni od roditelja je gubitka sigurnosti. Stoga je na roditeljima da dijete umire i utješe da smanje napetost, te sami budu smireni i strpljivi dok dijete ne shvati da polazak u vrtić ne ugrožava njihovu sigurnost i zaštitu koju trebaju od roditelja.

  • Edicija: Za dob 2-6 godina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedan se medvjedić jako volio igrati s drugim životinjicama i igračkama, ali kad je trebao krenuti u vrtić, odjednom se jako uplašio i stao plakati. − Mama, ja ne bih išao u vrtić − stalno je ponavljao uplašeni medo. Mama i tata jako su se iznenadili, jer su mislili da će se medi sviđati mjesto gdje ima puno igračaka i druge djece. A i u vrtić se jednostavno moralo ići. Medo je u početku bio jako uplašen, no teta odgojiteljica mu je pomogla da se malo privikne, a mama i tata su obećali da će uskoro doći po njega. Tako je i bilo. Osjećaj straha kod djece Sva djeca doživljavaju strah te se to smatra normalnim dijelom djetetova razvoja. Bez obzira na to čine li se odrasloj osobi djetetovi strahovi realni ili ne, za dijete su oni realni i na odraslima je da pronađu način kako da se dijete ponovno osjeća sigurno i zaštićeno uz njih. Kako se djetetova mašta isprepliće s realnošću, osobito je važno da roditelj (i/ili druga odrasla osoba koja odgaja dijete) pomogne djetetu da se nosi sa strahom, da ga smiri, da mu pruži podršku uz pomoć fizičkoga kontakta i umirujućih riječi. Adaptacija ili prilagodba na vrtić – strah od odvajanja od roditelja Polazak u vrtić ili jaslice velika su promjena u djetetovu životu. Neka djeca priviknu se brzo i bez poteškoća, dok druga osjećaju veliki strah i tjeskobu. Kada pružaju otpor vrtiću, djeca zapravo nastoje izbjeći situaciju koju doživljavaju kao prijetnju svojoj sigurnosti. Ono čega se djeca plaše kad su odvojeni od roditelja je gubitka sigurnosti. Stoga je na roditeljima da dijete umire i utješe da smanje napetost, te sami budu smireni i strpljivi dok dijete ne shvati da polazak u vrtić ne ugrožava njihovu sigurnost i zaštitu koju trebaju od roditelja.

Dodatne informacije

Izdavač Evenio
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter