Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kad je ljuta, macu boli trbuh

Kad je ljuta, macu boli trbuh

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-8008-09-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B1239

Broj strana:

22

Težina:

190 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Jedna je gradska mačkica ujutro jako voljela spavati. No jedna je golubica baš ujutro obožavala glasno pjevati te bi ju uvijek probudila. Nezadovoljna mačkica osjećala je veliku ljutnju i htjela je nešto reći golubici, ali se bojala. Svoju je ljutnju držala u sebi. Osim što je bila ljuta, maca je bila i jako bezvoljna. Naime, svakoga ju je dana jako bolio trbuščić. Sva sreća da je u istome gradu živjela i pametna sova, koja je shvatila zašto maci nije dobro te joj je pomogla da se osjeća bolje i trbuhobolja je brzo nestala.

Osjećaj ljutnje kod djece
Ljutnja, uz strah i tugu, pripada skupini osnovnih osjećaja kod male djece. Ona je vrlo snažna emocija koja pokreće tijelo i izaziva fiziološke reakcije. Mala djeca ne znaju često kako se nositi s tim osjećajem koji ih preplavljuje, pa trebaju pomoć odraslih da nauče na prihvatljiv način iskazati svoju ljutnju. Naime, svako neželjeno ponašanje kod djeteta, uzrok ima u nekoj emociji. Stoga je veliki izazov za roditelja, u odgoju djece prepoznati događaje i okolnosti koje su u djetetu uzrokovali ljutnju, a potom i loše ponašanje.

Potiskivanje ljutnje i psihosomatske tegobe
Psiha i tijelo nerazdvojni su i mogu utjecati jedno na drugo. Ako osoba nije psihički dobro, to može utjecati na njezino tjelesno stanje. Isto vrijedi i u obrnutom smjeru. Djeca i adolescenti, baš kao i odrasli, stalno se suočavaju sa stresnim situacijama. Neka djeca nemaju razvijene vještine kao ni emocionalni kapacitet da prorade stresne situacije na zdrav način. Takva djeca mogu postati ljuta, tužna, uplašena ili pak razviti različite psihosomatske tegobe. Ako se tako intenzivan stres nastavi, to jest ako se djetetu ne pomogne, organizam može razviti bolest.

  • Edicija: Za dob 2-6 godina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedna je gradska mačkica ujutro jako voljela spavati. No jedna je golubica baš ujutro obožavala glasno pjevati te bi ju uvijek probudila. Nezadovoljna mačkica osjećala je veliku ljutnju i htjela je nešto reći golubici, ali se bojala. Svoju je ljutnju držala u sebi. Osim što je bila ljuta, maca je bila i jako bezvoljna. Naime, svakoga ju je dana jako bolio trbuščić. Sva sreća da je u istome gradu živjela i pametna sova, koja je shvatila zašto maci nije dobro te joj je pomogla da se osjeća bolje i trbuhobolja je brzo nestala. Osjećaj ljutnje kod djece Ljutnja, uz strah i tugu, pripada skupini osnovnih osjećaja kod male djece. Ona je vrlo snažna emocija koja pokreće tijelo i izaziva fiziološke reakcije. Mala djeca ne znaju često kako se nositi s tim osjećajem koji ih preplavljuje, pa trebaju pomoć odraslih da nauče na prihvatljiv način iskazati svoju ljutnju. Naime, svako neželjeno ponašanje kod djeteta, uzrok ima u nekoj emociji. Stoga je veliki izazov za roditelja, u odgoju djece prepoznati događaje i okolnosti koje su u djetetu uzrokovali ljutnju, a potom i loše ponašanje. Potiskivanje ljutnje i psihosomatske tegobe Psiha i tijelo nerazdvojni su i mogu utjecati jedno na drugo. Ako osoba nije psihički dobro, to može utjecati na njezino tjelesno stanje. Isto vrijedi i u obrnutom smjeru. Djeca i adolescenti, baš kao i odrasli, stalno se suočavaju sa stresnim situacijama. Neka djeca nemaju razvijene vještine kao ni emocionalni kapacitet da prorade stresne situacije na zdrav način. Takva djeca mogu postati ljuta, tužna, uplašena ili pak razviti različite psihosomatske tegobe. Ako se tako intenzivan stres nastavi, to jest ako se djetetu ne pomogne, organizam može razviti bolest.

Dodatne informacije

Izdavač Evenio
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter