Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Čovekova potraga za smislom

Čovekova potraga za smislom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788674708590

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B9506

Broj strana:

144

Težina:

213 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ako neka knjiga ima jedan pasus, jednu ideju koja ima snagu da promeni čovjekov život, obično je samo to dovoljno da opravda njeno čitanje, ponovno čitanje i pronalaženje mjesta za nju na polici. Ova knjiga ima nekoliko takvih pasusa.

Kao toliki njemački i istočnoevropski Jevreji koji su smatrali da su sigurni tokom tridesetih godina dvadesetog vijeka, Frankl je bio poslat u nacističku mrežu koncentracionih i istrebljivačkih logora. Začudo, preživio je - biblijskim rječnikom glavnja istrgnuta iz ognja. Ali njegova pripovijest u ovoj knjizi manje govori o njegovim jadima, onome što je propatio i izgubio, nego o izvorima njegove snage da preživi. Nekoliko puta u ovoj knjizi Frankl sa odobravanjem citira Ničea: Onaj koji zna zašto živi, može podnijeti gotovo svako kako.

Frankl je održao sebe u životu i održao nadu u životu misleći na svoju ženu i mogućnost da je ponovo vidi - i sanjajući, u jednom trenutku, o predavanjima poslije rata, o psihološkim lekcijama koje se mogu naučiti iz iskustva u Aušvicu.

Koliko god bilo užasno, njegovo iskustvo iz Aušvica ojačalo je jednu od njegovih ključnih ideja: život nije prevashodno potraga za zadovoljstvom, kao što je Frojd vjerovao, ili potraga za moći, kao što je Alfred Adler podučavao, nego potraga za smislom.

Najveći zadatak svake osobe jeste da pronađe smisao u svom životu.

  • Originalni naziv: Man"s search for meaning...
  • Prevodilac: Danko Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Ako neka knjiga ima jedan pasus, jednu ideju koja ima snagu da promeni čovjekov život, obično je samo to dovoljno da opravda njeno čitanje, ponovno čitanje i pronalaženje mjesta za nju na polici. Ova knjiga ima nekoliko takvih pasusa. Kao toliki njemački i istočnoevropski Jevreji koji su smatrali da su sigurni tokom tridesetih godina dvadesetog vijeka, Frankl je bio poslat u nacističku mrežu koncentracionih i istrebljivačkih logora. Začudo, preživio je - biblijskim rječnikom glavnja istrgnuta iz ognja. Ali njegova pripovijest u ovoj knjizi manje govori o njegovim jadima, onome što je propatio i izgubio, nego o izvorima njegove snage da preživi. Nekoliko puta u ovoj knjizi Frankl sa odobravanjem citira Ničea: Onaj koji zna zašto živi, može podnijeti gotovo svako kako. Frankl je održao sebe u životu i održao nadu u životu misleći na svoju ženu i mogućnost da je ponovo vidi - i sanjajući, u jednom trenutku, o predavanjima poslije rata, o psihološkim lekcijama koje se mogu naučiti iz iskustva u Aušvicu. Koliko god bilo užasno, njegovo iskustvo iz Aušvica ojačalo je jednu od njegovih ključnih ideja: život nije prevashodno potraga za zadovoljstvom, kao što je Frojd vjerovao, ili potraga za moći, kao što je Alfred Adler podučavao, nego potraga za smislom. Najveći zadatak svake osobe jeste da pronađe smisao u svom životu.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter