Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Born to Run

Born to Run

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2630-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6300

Broj strana:

624

Težina:

780 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Brus Springstin i I strit bend nastupili su 2009. u poluvremenu Superboula. Ovo iskustvo bilo je toliko inspirativno da je odlučio da piše o tome. Tokom narednih sedam godina posvetio se ispisivanju priče o svom životu, unoseći u nju iskrenost, humor i posebnost, kojima odišu i njegove pjesme.

On opisuje odrastanje u katoličkoj sredini gradića Frihold u Nju Džerziju, sazrijevanje uz poeziju, opasnosti i mračne misli koje su ispunjavale njegovu maštu, sve do trenutka koji on naziva „Veliki prasak“, kada je vidio prvi nastup Elvisa Preslija u emisiji Eda Salivena. Prisjeća se svog poriva da postane muzičar, klupske scene Nju Džerzija i uspona I strit benda. Razoružavajuće iskreno, Springstin prvi put saopštava priču o ličnim mukama koje su nadahnule njegova najbolja ostvarenja i pokazuje nam zašto pjesma „Born to Run“ otkriva više nego što smo to ranije mislili.

Mnogo više od ispovijesti legendarne rok zvezde, ovo je knjiga za svakoga ko je ikad poželio da se krsti u svetoj vodi rokenrola. Bar u dva segmenta zalazi dublje od mnogih drugih pisaca memoara. Prvi je odnos sa problematičnim ocem i pokušaj izmirenja s njim, a drugi iskreno svedočenje o decenijama borbe sa depresijom i anksioznošću.

  • Originalni naziv: Born to Run
  • Prevodilac: Dejan Cukić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130 x 200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Brus Springstin i I strit bend nastupili su 2009. u poluvremenu Superboula. Ovo iskustvo bilo je toliko inspirativno da je odlučio da piše o tome. Tokom narednih sedam godina posvetio se ispisivanju priče o svom životu, unoseći u nju iskrenost, humor i posebnost, kojima odišu i njegove pjesme. On opisuje odrastanje u katoličkoj sredini gradića Frihold u Nju Džerziju, sazrijevanje uz poeziju, opasnosti i mračne misli koje su ispunjavale njegovu maštu, sve do trenutka koji on naziva „Veliki prasak“, kada je vidio prvi nastup Elvisa Preslija u emisiji Eda Salivena. Prisjeća se svog poriva da postane muzičar, klupske scene Nju Džerzija i uspona I strit benda. Razoružavajuće iskreno, Springstin prvi put saopštava priču o ličnim mukama koje su nadahnule njegova najbolja ostvarenja i pokazuje nam zašto pjesma „Born to Run“ otkriva više nego što smo to ranije mislili. Mnogo više od ispovijesti legendarne rok zvezde, ovo je knjiga za svakoga ko je ikad poželio da se krsti u svetoj vodi rokenrola. Bar u dva segmenta zalazi dublje od mnogih drugih pisaca memoara. Prvi je odnos sa problematičnim ocem i pokušaj izmirenja s njim, a drugi iskreno svedočenje o decenijama borbe sa depresijom i anksioznošću.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter