Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Beskrajna lakrdija

Beskrajna lakrdija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788660361655

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D2091

Broj strana:

974

Težina:

1779 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

56,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je dokaz da američki roman i dalje može da se uhvati ukoštac sa savremenom kulturom, kako u širinu tako i u dubinu, da i dalje može nadvisiti konkurentne medije, te da i dalje može privući sebi najveće talente današnjice. Beskrajna lakrdija je spektakularno ostvarenje – njena komičnost i bezgranična inventivnost bude zavisnost dok duboko promišljena i oštroumna tuga nude trezvenost. (Džonatan Frenzen)

Ako želite da znate ko nastavlja tradiciju visoke komedije – koja se proteže od Sterna, preko Svifta, sve do Pinčona – u pitanju je Volas. (Džefri Judžinidis)

Beskrajna lakrdija upoznaće vas sa stanovnicima Kuće Enet, bostonske kuće za rehabilitaciju zavisnika, sa polaznicima Enfildske teniske akademije, koji ispituju tenis kao metafizičku disciplinu, s porodicom Inkandenza, jednom od najdirljivijih uvrnutih porodica u savremenoj književnosti, kao i sa radikalnim kvebečkim separatistima i konceptom sponzorisanog vremena. Dok sa junacima ove epopeje budete tragali za kopijom filma koji je toliko zabavan da gledaoce smešta u stanje katatoničnog blaženstva, tragaćete ujedno i za odgovorima na suštinska pitanja prirode zabave: zašto zabava upravlja našim životima, kako naša želja za zabavom utiče na potrebu da se povežemo s drugim ljudima, šta zadovoljstva koja biramo otkrivaju o nama.

Ovo enciklopedijsko pripovedačko pregnuće, koje se opire linearnosti i hronologiji, ovaj gargantuelovski amalgam filozofske potrage i farsične komedije, koji lucidno i vešto zaobilazi gotovo svako pravilo proznog narativa, upoznaje nas s jedinstvenim i raskošnim istraživanjem strasti, koje nas u konačnici i čine ljudima. Volasova melanholično-duhovita studija postmodernog stanja ne zahteva čitaoca koji će strogo poštovati pravila narativne igre, već mudrog lakrdijaša Jorika koji zna da razrešenje za brojne digresije i 388 završnih napomena (od koji neke imaju i sopstvene fusnote), ne može biti jedno i jedino, da roman koji duboko istražuje melanholiju traži širi spektar čitanja.

  • Prevodilac: Igor Cvijanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Engleski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je dokaz da američki roman i dalje može da se uhvati ukoštac sa savremenom kulturom, kako u širinu tako i u dubinu, da i dalje može nadvisiti konkurentne medije, te da i dalje može privući sebi najveće talente današnjice. Beskrajna lakrdija je spektakularno ostvarenje – njena komičnost i bezgranična inventivnost bude zavisnost dok duboko promišljena i oštroumna tuga nude trezvenost. (Džonatan Frenzen) Ako želite da znate ko nastavlja tradiciju visoke komedije – koja se proteže od Sterna, preko Svifta, sve do Pinčona – u pitanju je Volas. (Džefri Judžinidis) Beskrajna lakrdija upoznaće vas sa stanovnicima Kuće Enet, bostonske kuće za rehabilitaciju zavisnika, sa polaznicima Enfildske teniske akademije, koji ispituju tenis kao metafizičku disciplinu, s porodicom Inkandenza, jednom od najdirljivijih uvrnutih porodica u savremenoj književnosti, kao i sa radikalnim kvebečkim separatistima i konceptom sponzorisanog vremena. Dok sa junacima ove epopeje budete tragali za kopijom filma koji je toliko zabavan da gledaoce smešta u stanje katatoničnog blaženstva, tragaćete ujedno i za odgovorima na suštinska pitanja prirode zabave: zašto zabava upravlja našim životima, kako naša želja za zabavom utiče na potrebu da se povežemo s drugim ljudima, šta zadovoljstva koja biramo otkrivaju o nama. Ovo enciklopedijsko pripovedačko pregnuće, koje se opire linearnosti i hronologiji, ovaj gargantuelovski amalgam filozofske potrage i farsične komedije, koji lucidno i vešto zaobilazi gotovo svako pravilo proznog narativa, upoznaje nas s jedinstvenim i raskošnim istraživanjem strasti, koje nas u konačnici i čine ljudima. Volasova melanholično-duhovita studija postmodernog stanja ne zahteva čitaoca koji će strogo poštovati pravila narativne igre, već mudrog lakrdijaša Jorika koji zna da razrešenje za brojne digresije i 388 završnih napomena (od koji neke imaju i sopstvene fusnote), ne može biti jedno i jedino, da roman koji duboko istražuje melanholiju traži širi spektar čitanja.

Dodatne informacije

Izdavač Kontrast izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter