Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

666

666

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Edit Agović


ISBN:

978-9958-9232-9-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0572

Broj strana:

352

Težina:

453 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi dio trilogije romana 666 je savremena priča koja ima metaforičko-prostornu širinu i vremensku dubinu, koja kroz savremeni trenutak i savremenu formu komunicira sa religiozno - mitološkim i povijesnim, ali i individualnim sudbinama ukliještenim u tim determinirajućim okolnostima.

Iako je u svojoj biti fabuliran u sadašnjosti, roman je u skokovima nabijen historijom i historijskim faktima, a ta historijska faktografija, koja često granici i s naučnom fantastikom, nažalost, istinita je i surova realnost svijeta u kojem živimo. Svjesno, kako se to kaže i u samom romanu, udara na stereotipe, povlači historijske paralele i analogije, da nam uzburka emocije i uspavanu intelektualnost.

Roman je uglavnom strukturiran po obrascu krimi trilera, s ljubavnom pričom, ali sa vješto ukomponiranim promišljanjima o vječnim pitanjima i dilemama koje prate čovjeka i društvenu svijest čovječanstva, neobično i neočekivano protkanim i sa bosanskom sudbinom. Građen je na odmjerenom odnosu vlastitih opservacija i onog dijela teksta koji apsolutno nose likovi, koji zajedno tragaju za odgovorima na vječna pitanja ljudske egzistencije i koegzistencije.

Kombinacija umjetničke strasti i književnih vještina, ali i pokazana širina ličnih interesovanja , zapitanosti i zabrinutosti za količinom čovjeka u nama, ne zaboravljajući ljubavne strasti kao vječnu motivirajuću dimenziju, omogućila je dinamično i zanimljivo djelo koje prosto vuče da bude citano do kraja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi dio trilogije romana 666 je savremena priča koja ima metaforičko-prostornu širinu i vremensku dubinu, koja kroz savremeni trenutak i savremenu formu komunicira sa religiozno - mitološkim i povijesnim, ali i individualnim sudbinama ukliještenim u tim determinirajućim okolnostima. Iako je u svojoj biti fabuliran u sadašnjosti, roman je u skokovima nabijen historijom i historijskim faktima, a ta historijska faktografija, koja često granici i s naučnom fantastikom, nažalost, istinita je i surova realnost svijeta u kojem živimo. Svjesno, kako se to kaže i u samom romanu, udara na stereotipe, povlači historijske paralele i analogije, da nam uzburka emocije i uspavanu intelektualnost. Roman je uglavnom strukturiran po obrascu krimi trilera, s ljubavnom pričom, ali sa vješto ukomponiranim promišljanjima o vječnim pitanjima i dilemama koje prate čovjeka i društvenu svijest čovječanstva, neobično i neočekivano protkanim i sa bosanskom sudbinom. Građen je na odmjerenom odnosu vlastitih opservacija i onog dijela teksta koji apsolutno nose likovi, koji zajedno tragaju za odgovorima na vječna pitanja ljudske egzistencije i koegzistencije. Kombinacija umjetničke strasti i književnih vještina, ali i pokazana širina ličnih interesovanja , zapitanosti i zabrinutosti za količinom čovjeka u nama, ne zaboravljajući ljubavne strasti kao vječnu motivirajuću dimenziju, omogućila je dinamično i zanimljivo djelo koje prosto vuče da bude citano do kraja.

Dodatne informacije

Izdavač Labirint Zenica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter