Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

28.244

Facebook slicica

Katalog

40 hadisa s komentarom

40 hadisa s komentarom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: N/A


ISBN:

D2476

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2476

Broj strana:

0

Težina:

335 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga pod naslovom 40 hadisa sa komentarom prvi puta je objavljena u izdanju Udruženja ilmije u Bosni i Hercegovini ratne 1993. godine. U međuvremenu je doživjela još dva izdanja. Drugo izdanje priredilo je Zeničko muftijstvo 1994., a treće Islamska zajednica Švicarske (Cirih) iste 1994. godine. U predgovoru prvome izdanju istaknuo sam koja je svrha ovoga djela: napisati kraće komentare na neke od aktuelnih i praktičnih problema s kojima se muslimani suočavaju danas koji se oslanjaju na osnovna vrela islama Kuran i poslanikov Sunnet kao i na bogato muslimansko interpretativno naslijeđe te koji bi poslužili potrebama studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, imamima, hatibima i svima onima koji su zainteresirani za hadiske komentare klasičnih i suvremenih muslimanskih autora.

Ovo najnovije, četvrto izdanje izlazi u susret željama velikog broja studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu u čiji program hadiskih studija je u međuvremenu uvrštena i ova knjiga kao udžbenik, ogromnog broja muslimanskih vjernika koji se zanimaju za praktične i kulturološke dimenzije islama, naročito danas u vremenu duboke krize muslimanskih tradicijskih, kulturnih i uopće religijskih institucija, te određenog broja kršćanskih svećenika i studenata teologije koji u njenom sadržaju mogu pronaći osnovne informacije o Predaji u islamu kao i obavijesti o nekim od temeljnih postulata islamskoga vjerovanja i učenja.

Budući da je knjiga napisana na početku agresije na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu neke dijelove rečenica sam nastojao iskazati u prošlome vremenu, što naravno ne umanjuje od aktuelnosti i važnosti prezentiranoga sadržaja. Osim tih korekcija sve drugo je zadržano u prvobitnoj formi.

I ovaj put, s još dubljim osjećajem zahvalnosti, ističem doprinos svojih kolega i prvih recenzenata dr. Ibrahima Džananovića i dr. Ismeta Kasumovića koji već dugo vremena nisu više među nama. Neka i ovo podsjećanje bude još jedan vid zahvalnosti za njihov ogroman doprinos stručnom i naučnom razvoju Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga pod naslovom 40 hadisa sa komentarom prvi puta je objavljena u izdanju Udruženja ilmije u Bosni i Hercegovini ratne 1993. godine. U međuvremenu je doživjela još dva izdanja. Drugo izdanje priredilo je Zeničko muftijstvo 1994., a treće Islamska zajednica Švicarske (Cirih) iste 1994. godine. U predgovoru prvome izdanju istaknuo sam koja je svrha ovoga djela: napisati kraće komentare na neke od aktuelnih i praktičnih problema s kojima se muslimani suočavaju danas koji se oslanjaju na osnovna vrela islama Kuran i poslanikov Sunnet kao i na bogato muslimansko interpretativno naslijeđe te koji bi poslužili potrebama studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, imamima, hatibima i svima onima koji su zainteresirani za hadiske komentare klasičnih i suvremenih muslimanskih autora. Ovo najnovije, četvrto izdanje izlazi u susret željama velikog broja studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu u čiji program hadiskih studija je u međuvremenu uvrštena i ova knjiga kao udžbenik, ogromnog broja muslimanskih vjernika koji se zanimaju za praktične i kulturološke dimenzije islama, naročito danas u vremenu duboke krize muslimanskih tradicijskih, kulturnih i uopće religijskih institucija, te određenog broja kršćanskih svećenika i studenata teologije koji u njenom sadržaju mogu pronaći osnovne informacije o Predaji u islamu kao i obavijesti o nekim od temeljnih postulata islamskoga vjerovanja i učenja. Budući da je knjiga napisana na početku agresije na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu neke dijelove rečenica sam nastojao iskazati u prošlome vremenu, što naravno ne umanjuje od aktuelnosti i važnosti prezentiranoga sadržaja. Osim tih korekcija sve drugo je zadržano u prvobitnoj formi. I ovaj put, s još dubljim osjećajem zahvalnosti, ističem doprinos svojih kolega i prvih recenzenata dr. Ibrahima Džananovića i dr. Ismeta Kasumovića koji već dugo vremena nisu više među nama. Neka i ovo podsjećanje bude još jedan vid zahvalnosti za njihov ogroman doprinos stručnom i naučnom razvoju Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter