Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

24 sata u starom Egiptu - Jedan dan iz života tamošnjih stanovnika

24 sata u starom Egiptu - Jedan dan iz života tamošnjih stanovnika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-3345-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1804

Broj strana:

248

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Upoznajte Egipat pod usplamtelim okom boga sunca Ra. Tokom jednog dana, susrećemo dvadeset četvoro Egipćana iz svih slojeva društva – od cara do hlebara, od sveštenice do ribara, od vojnika do babice i kroz njihove oči posmatramo kako je tekao dan u starom Egiptu.

Vratite se u stari Egipat i provedite jedan dan s ljudima koji su tamo živeli.

Stari Egipat važi za zemlju tajni. Piramide, mumije, sfinge, hijeroglifi, zlato, kletve faraona – nije li ova iščezla civilizacija jedna ogromna zagonetka? Međutim, zanimljivo je upravo to što ni o jednoj državi iz antičkih vremena ne znamo toliko mnogo kao o Egiptu. Nebrojeni sačuvani verski i književni tekstovi, zapisi iz svakodnevnog života, monumentalni spomenici, pogrebni običaji zahvaljujući kojima imamo uvid čak i u tkanine i jela prosečnog ili bogatog Egipćanina – do nas je doprlo, a arheolozi i dalje otkrivaju novo, nepregledno blago ove zemlje. I zato Donald P. Rajan poziva čitaoca da zaviri iza zavese mistike i otkrije potpuno drugačiji Egipat – različit, a istovremeno neočekivano nalik našem savremenom životu. Njegovi žitelji muče slične muke, gaje slične ambicije, rađaju se ili umiru, rade ili uživaju u tuđem radu.

Užitak za čitanje, pisan gotovo za svaki uzrast, 24 sata u Egiptu obećava još jedno izuzetno putovanje kroz svet starih civilizacija.

  • Originalni naziv: 24 Hours in Ancient Egypt...
  • Prevodilac: Dubravka Srećković-Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Upoznajte Egipat pod usplamtelim okom boga sunca Ra. Tokom jednog dana, susrećemo dvadeset četvoro Egipćana iz svih slojeva društva – od cara do hlebara, od sveštenice do ribara, od vojnika do babice i kroz njihove oči posmatramo kako je tekao dan u starom Egiptu. Vratite se u stari Egipat i provedite jedan dan s ljudima koji su tamo živeli. Stari Egipat važi za zemlju tajni. Piramide, mumije, sfinge, hijeroglifi, zlato, kletve faraona – nije li ova iščezla civilizacija jedna ogromna zagonetka? Međutim, zanimljivo je upravo to što ni o jednoj državi iz antičkih vremena ne znamo toliko mnogo kao o Egiptu. Nebrojeni sačuvani verski i književni tekstovi, zapisi iz svakodnevnog života, monumentalni spomenici, pogrebni običaji zahvaljujući kojima imamo uvid čak i u tkanine i jela prosečnog ili bogatog Egipćanina – do nas je doprlo, a arheolozi i dalje otkrivaju novo, nepregledno blago ove zemlje. I zato Donald P. Rajan poziva čitaoca da zaviri iza zavese mistike i otkrije potpuno drugačiji Egipat – različit, a istovremeno neočekivano nalik našem savremenom životu. Njegovi žitelji muče slične muke, gaje slične ambicije, rađaju se ili umiru, rade ili uživaju u tuđem radu. Užitak za čitanje, pisan gotovo za svaki uzrast, 24 sata u Egiptu obećava još jedno izuzetno putovanje kroz svet starih civilizacija.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter