Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

1947

1947

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6145-292-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B4750

Broj strana:

247

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Januar 1947. Evropa je u ruševinama. Čak ni časovnici ne pokazuju više tačno vreme, zbog problema sa strujom. Elisabet Osbrink uzima taj vremenski haos kao polaznu tačku s koje, hronološkim redom, prati dešavanja koja će 1947. učiniti manje anonimnom, značajnijom za budućnost sveta. U centru je nekoliko velikih tema: nastanak neonacizma i džihadizma, sudbina jevrejskih izbeglica, palestinsko pitanje, podela Indije. Istorijski događaji protkani su drugim, ličnijim pričama – u kratkim beleškama, pratimo živote Simon de Bovoar, Diora, Džordža Orvela, Bili Holidej, Prima Levija, Tomasa Mana...
Mesec po mesec autorka ispisuje hroniku 1947. godine, koja je nosil

a u sebi otvorene rane Drugog svetskog rata i koncentriše se na ljudske patnje, posebno na sudbinu Jevreja, gde se njena lična priča ukršta sa svetskom istorijom. Zahvaljujući prevashodno delovima koje autorka ispisuje na ličniji i emotivniji način, ovaj istorijski esej čita se kao roman.
Na svakoj stranici nalazimo podsticaj da saznamo još više, vezujemo se za likove i događaje, saosećamo sa protagonistima i sve vreme imamo utisak da se nalazimo usred žive materije, duboko ljudske, čak i kad se radi o politici na najvišem nivou. Lako nas prožimaju ideje i atmosfera epohe. Godina 1947. postaje jedno opipljivo juče.

  • Prevodilac: Spasa Ratković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Januar 1947. Evropa je u ruševinama. Čak ni časovnici ne pokazuju više tačno vreme, zbog problema sa strujom. Elisabet Osbrink uzima taj vremenski haos kao polaznu tačku s koje, hronološkim redom, prati dešavanja koja će 1947. učiniti manje anonimnom, značajnijom za budućnost sveta. U centru je nekoliko velikih tema: nastanak neonacizma i džihadizma, sudbina jevrejskih izbeglica, palestinsko pitanje, podela Indije. Istorijski događaji protkani su drugim, ličnijim pričama – u kratkim beleškama, pratimo živote Simon de Bovoar, Diora, Džordža Orvela, Bili Holidej, Prima Levija, Tomasa Mana... Mesec po mesec autorka ispisuje hroniku 1947. godine, koja je nosil a u sebi otvorene rane Drugog svetskog rata i koncentriše se na ljudske patnje, posebno na sudbinu Jevreja, gde se njena lična priča ukršta sa svetskom istorijom. Zahvaljujući prevashodno delovima koje autorka ispisuje na ličniji i emotivniji način, ovaj istorijski esej čita se kao roman. Na svakoj stranici nalazimo podsticaj da saznamo još više, vezujemo se za likove i događaje, saosećamo sa protagonistima i sve vreme imamo utisak da se nalazimo usred žive materije, duboko ljudske, čak i kad se radi o politici na najvišem nivou. Lako nas prožimaju ideje i atmosfera epohe. Godina 1947. postaje jedno opipljivo juče.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter