Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Žena zmija

Žena zmija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jean Plaidy


ISBN:

978-953-141-014-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K6980

Broj strana:

365

Težina:

463 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mrka pogleda i slomljena srca, četrnaestogodišnja Katarina Medici ujahala je u Francusku. Došla je kao nevina djevojka, odvojena od lijepog i obožavanog mladića da sred najrazvratnijeg europskog dvora postane nevoljka nevjesta a onda strastvena, ali neželjena supruga Henrika Orleanskog, drugoga sina francuskoga kralja.

Bijesna, ponižavana i razdirana ljubomorom, krišom je gledala Henrikovo ljubavne avanture i počela snovati osvetu. Prvo kao prestolonasljednica a potom kao francuska kraljica, gotovo je trideset godina živjela s mislima o ubojstvu koje se nije usuđivala počiniti. Iz svih tih godina zlokobnih priprema i neuzvraćene ljubavi rođena je „Žena Zmija“, žena koja je djelovala iz sjene, brzo i ubojito. Bila je okružena blistavim osobama najraskošnijeg, najumnijeg i najnemoralnijeg dvora u Europi, među kojima su bili kralj Franjo, najveći ljubavnik stoljeća, koji žudi za znanjem koliko i za tjelesnim užicima; Anne dEtampes, njegova omiljena, ali nevjerna ljubavnica; čudesna, mlada Marija Stuart; lukavi papa Klement; Alessandro, firentnski luđak i, naposljetku, dvoje ljubavnika čija je veza bila jedna od najdužih u francuskoj povijesti − Diane de Poitiers i Katarinin muž Henrik. Ali ovo je Katarinina priča − pripovijest o djevojci koja odrasta u gorčini i poniženju u čudesnu i đavolsku ženu. To je pripovijest o zaljubljenoj Katarini Medici.

  • Prevodilac: Ozren Doležal
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Mrka pogleda i slomljena srca, četrnaestogodišnja Katarina Medici ujahala je u Francusku. Došla je kao nevina djevojka, odvojena od lijepog i obožavanog mladića da sred najrazvratnijeg europskog dvora postane nevoljka nevjesta a onda strastvena, ali neželjena supruga Henrika Orleanskog, drugoga sina francuskoga kralja. Bijesna, ponižavana i razdirana ljubomorom, krišom je gledala Henrikovo ljubavne avanture i počela snovati osvetu. Prvo kao prestolonasljednica a potom kao francuska kraljica, gotovo je trideset godina živjela s mislima o ubojstvu koje se nije usuđivala počiniti. Iz svih tih godina zlokobnih priprema i neuzvraćene ljubavi rođena je „Žena Zmija“, žena koja je djelovala iz sjene, brzo i ubojito. Bila je okružena blistavim osobama najraskošnijeg, najumnijeg i najnemoralnijeg dvora u Europi, među kojima su bili kralj Franjo, najveći ljubavnik stoljeća, koji žudi za znanjem koliko i za tjelesnim užicima; Anne dEtampes, njegova omiljena, ali nevjerna ljubavnica; čudesna, mlada Marija Stuart; lukavi papa Klement; Alessandro, firentnski luđak i, naposljetku, dvoje ljubavnika čija je veza bila jedna od najdužih u francuskoj povijesti − Diane de Poitiers i Katarinin muž Henrik. Ali ovo je Katarinina priča − pripovijest o djevojci koja odrasta u gorčini i poniženju u čudesnu i đavolsku ženu. To je pripovijest o zaljubljenoj Katarini Medici.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter