Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Žena bez koje se može

Žena bez koje se može

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-302-336

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2689

Broj strana:

304

Težina:

313 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Rabih Alameddine, Žena bez koje se može. S engleskog prevela Mirjana Evtov.

U svom bejrutskom stanu Aaliya Saleh živi sama, okružena mnoštvom knjiga. Bez boga, bez oca, bez djece, i razvedena, Aaliya za svoju porodicu predstavlja “privjesak bez kojeg se može“. Svake godine ona prevede na arapski po jednu knjigu koju pažljivo odabere, a zatim svoj prevod pohrani u kutiju. Niko nikad nije pročitao Aaliyino životno djelo: trideset i sedam prevedenih knjiga. Nakon što načuje da njezine komšinice, „tri vještice“, pričaju o njenoj bijeloj kosi, Aaliya će je slučajno obojiti u modro.

U ovom iznimno lijepom portretu jedne povučene žene koja proživljava krizu poznog životnog doba, čitaoci prate Aaliyine misli prepune digresija, koje lutaju između vizija prošlog i sadašnjeg Bejruta. Živopisna razmišljanja o književnosti, filozofiji i umjetnosti prožeta su sjećanjima na libanski građanski rat i Aaliyinu vlastitu turbulentnu prošlost. Dok se pokušava nositi s promjenama u svom ostarjelom tijelu i navalama spontanih emocija, Aaliya je prisiljena suočiti se s nezamislivom katastrofom koja bi mogla skrhati ono malo vremena što joj preostaje.

  • Originalni naziv: An Unnecessary Woman
  • Prevodilac: Mirjana Evtov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Rabih Alameddine, Žena bez koje se može. S engleskog prevela Mirjana Evtov. U svom bejrutskom stanu Aaliya Saleh živi sama, okružena mnoštvom knjiga. Bez boga, bez oca, bez djece, i razvedena, Aaliya za svoju porodicu predstavlja “privjesak bez kojeg se može“. Svake godine ona prevede na arapski po jednu knjigu koju pažljivo odabere, a zatim svoj prevod pohrani u kutiju. Niko nikad nije pročitao Aaliyino životno djelo: trideset i sedam prevedenih knjiga. Nakon što načuje da njezine komšinice, „tri vještice“, pričaju o njenoj bijeloj kosi, Aaliya će je slučajno obojiti u modro. U ovom iznimno lijepom portretu jedne povučene žene koja proživljava krizu poznog životnog doba, čitaoci prate Aaliyine misli prepune digresija, koje lutaju između vizija prošlog i sadašnjeg Bejruta. Živopisna razmišljanja o književnosti, filozofiji i umjetnosti prožeta su sjećanjima na libanski građanski rat i Aaliyinu vlastitu turbulentnu prošlost. Dok se pokušava nositi s promjenama u svom ostarjelom tijelu i navalama spontanih emocija, Aaliya je prisiljena suočiti se s nezamislivom katastrofom koja bi mogla skrhati ono malo vremena što joj preostaje.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter